«Бюджетники» і політика

10 квітня 2012, 11:15
Власник сторінки
Народний депутат України
0
474

Влада демонструє усьому мільйонному війську «бюджетників», що вони не є повноправними учасниками соціальних та економічних процесів у державі; вони – звичайні «гвинтики».

Днями я дізнався про ситуацію в одному з бюджетних закладів.

На початку року до керівництва закладу було доведено певний кошторис і перераховано кошти на визначені статті видатків. Кошти почали витрачатися, але за два місяці прийшов новий кошторис, із значними змінами до видаткової частини. Хто працював у бюджетних установах знає, що нецільове витрачення коштів, перевищення їх за однією статтею за рахунок інших – прямий шлях до відкриття кримінальної справи щодо керівництва закладу.

Проблему, зрештою, усім відомим в Україні методом владнали.

Проте залишається запитання: навіщо держава у такий спосіб «підставляє» власних працівників, які, не порушивши жодного припису, тим не менш виявилися на межі судового процесу?

Відповідь банальна – влада таким чином просто демонструє усьому мільйонному війську «бюджетників», що вони не є повноправними учасниками соціальних та економічних процесів у державі; вони – звичайні «гвинтики», слухняні знаряддя, з якими можна робити все на догоду владі.

Україна одинока у цій системі? Звісно, ні! Пам’ятаєте провладні «мітинги» під час парламентських та президентських виборів у Росії? Коли працівників пошти, освітніх та наукових установ, медичних закладів, державних підприємств за рознарядкою приводили для масовки на владні зібрання?

Повториться ця ситуація в Україні перед виборами до Верховної Ради? Та, безумовно, повториться. І виходитимуть на мітинги під загрозою звільнення по 5/10/100/1000 (у залежності від чисельності колективу) працівники бюджетної сфери «підтримувати» владу в її прагненні і надалі бути єдиним повновладним господарем в країні.

Зрештою, влада останнього речення, швидше за все, не зрозуміє. «Виконавча влада і повинна приймати усі рішення», – скажуть її представники.

«Ні, – відповімо ми, – вища влада в Україні належить народу, громадянському суспільству, перед яким виконавча влада підзвітна і якому підконтрольна».

Втілення такого принципу і стане рішучим кроком на шляху звільнення працівників і керівництва бюджетних установ з-під диктату державних адміністрацій.

Член Політради партії

«УДАР» Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,ВИБОРИ 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.