Розумний підхід

10 квітня 2012, 20:56
Власник сторінки
0
822
Розумний підхід

Скажи, навіщо людству розум, щоб так цей світ занапастить? Ліна Костенко

Скажи, навіщо людству розум,

                                                                                                            щоб так цей світ занапастить? 

                        Ліна Костенко

Нажаль, ми – українці нерозумно й неефективно використовуємо свої ресурси. Україна одна з самих енергетично неефективних держав в світі, у нас  один з найнижчих в світі рівень продуктивності праці, ми просто тонемо в мільйонах тонах сміття. Ми неефективно використовуємо свої трудові, інтелектуальні, земельні ресурси. Україна так і не спромоглась правильно скористатись своїми географічними, транспортними та геополітичними  можливостями. Тому для досягнення сталого  розвитку в Україні нам потрібно почати до всього підходити з розумом та мудрістю.

Наприклад, для досягнення енергоефективності та енергонезалежності  ми повинні розвивати альтернативні джерела енергії. Але, нажаль, при впровадженні альтернативної енергетики виникає  ряд проблем:  висока ціна встановлення на 1 Вт потужності, низький відсоток коефіцієнту корисної дії, нестабільність в отриманні енергії. Для  вирішення цих проблем ми повинні находити розумні та інноваційні рішення, такі як комбіновані методи та технології отримання енергії, провести енергетичну децентралізацію України, розвивати мікроенергетику тощо.

За прикладом наведеним вище ми повинні підходити і в інших галузях й сферах нашого життя.

Але головне -  всі українці мають почати  мислити та діяти принципами сталого розвитку,  а це можливо досягнути тільки освітньою  та просвітницькою діяльністю.

Коли ми навчимося з розумом підходити до свого життя, побуту, роботи, тільки тоді ми зможемо збудувати стале майбутнє в Україні і таким чином досягнути гармонії між економічними, соціальними та екологічними складовими нашого життя.             


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.