Чим крутіше, тим страшніше

29 квітня 2012, 16:18
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
657
Чим крутіше, тим страшніше

Наші дороги - чим не смуга перешкод?

В українського народу є мудрість «Весна покаже, хто де сидів». Справді, пригріло сонечко, зійшов сніг і ми можемо оцінити стан білоцерківських доріг. Проїжджа частина на основних магістралях не викликає особливого нарікання, ну хіба що в тих місцях, де, здається, може допомогти лише чарівник. Це центральна білоцерківська  вулиця Ярослава Мудрого, бульвар 50-ти річчя Перемоги біля Критого ринку, проспект Князя Володимира від Соборної площі до вулиці Павліченко. Кожного року там робиться клаптиковий ремонт, але чи то асфальтова суміш не відповідає технічним умовам, чи робітники не дуже добросовісно відносяться до своїх обов’язків, та ямки з білоцерківських доріг не зникають.

Якщо звернути з основних магістралей на другорядні вулиці, то картина геть сумна. Є вулиці, на яких ремонтники ніколи не бували. Варто піти дощику, як  вулиці Лазаретна, Набережна, частина Зеленої перетворюються на суцільне болото.  Вулиці Залізничного селища також потребують ґрунтовного ремонту. Сумно, але буває так, що комунальники розриють дорожнє полотно, а відповідні служби забувають його залатати. Прикладом може слугувати вулиця Гетьманська і, донедавна, вулиця Дачна.

Окрему увагу необхідно приділити тротуарам, бо в своїй більшості білоцерківські тротуари не відповідають своїй назві. Те, що в жінок ламаються високі підбори, ще півбіди, гірше, коли через поганий стан тротуарів б’ють носи і здирають лікті діти, та й дорослі можуть вивихнути щиколотки.  Ситуацію коментує директор ТОВ «БЦ ШЕУ» Роман Троценко: «На сьогодні виділено п’ятсот тисяч гривень на поточний ремонт тротуарів. Де, на яких вулицях будуть ремонтуватися тротуари, буде вирішувати управління житлово-комунального господарства. Також суб’єкти підприємницької діяльності біля своїх будівель впорядковують певну територію благоустрою: викладають тротуар плиткою, ставлять сміттєві урни, подекуди квіти висаджують».


Справді, в Білій Церкві територія біля крамниць впорядкована по мірі сил бізнесменів, та складається парадоксальна ситуація, коли тягар благоустрою лягає на плечі дрібних підприємців. Середні компанії та всеукраїнські мережі чомусь ігнорують впорядкування території. Яскравим прикладом цього може слугувати територія по бульвару 50-ти річчя Перемоги, куди фасадами виходять магазини «Садко», «Поліс», «Слонік елєктронік», «Маяк» і піцерія «Челентано». Під колесами автомобілів руйнується асфальт, самі транспортні засоби ставляться абияк. Біля магазину побутової техніки «Фокстрот», на тому ж таки бульварі, асфальт побитий так, наче німецько-фашистське люфтваффе обстрілювало його з великокаліберних кулеметів – яма на ямі. Та адміністрації магазину видно не до впорядкування прилеглої території, в них навіть ганок розсипається.

Автолюбитель, який пам’ятає білоцерківські дороги десятилітньої давнини, можливо скаже, що ситуація покращилася, але ж за останні шість років в Білій Церкві було декілька масштабних реконструкцій доріг. Який гарантійний термін має дорожнє покриття? Чому асфальт на центральних вулицях не витримує навантаження хоча там обмежено рух вантажного транспорту? Хто несе за це відповідальність? Коли правила благоустрою прилеглої території будуть обов’язковими для всіх суб’єктів підприємницької діяльності? Хотілося б отримати відповіді на ці питання. Бажано ділом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: дороги,ремонт,бездоріжжя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.