Із святом українські жінки!

29 квітня 2012, 18:05
Власник сторінки
журналіст, політолог
0
542

З Міжнародним православним жіночим днем!


Сьогодні з дружиною були на Аскольдовій могилі в храмі Св. Миколая. І, о Боже, о. Ігор поздоровив усіх прихожанок із їхнім жіночим святом - Міжнародним православним жіночим днем! На дворі давно вже не березень, тому я трошки здивувався. Але, цього року, виявляється, жіноче свято відзначається саме 29 квітня!

В моїй родині вже багато років ігнорують комуністичне безглуздя – пурім 8 березня. На жаль, лише на 43-му році життя я дізнався сьогодні, що справжнє свято християнок відмічається у другу неділю після Великодня.

Кожна жінка, після Божої служби, проповіді та миропомазання отримала букетик весняних квітів від священиків, а вже на дворі жінок зустрічав новий сюрприз: представниць милої половини пригощали ласощами, печивом, зефіром та прохолодними напоями! Як це зворушливо і мило! Шкода, що до сьогодні не знав про цей День, бо ще з ранку поздоровив би дружину, маму, тещу, сестру.. Але, як кажуть люди, краще пізно ніж ніколи.

Отож, дорогі мої друзі жіночої статі, хто сповідує християнство. Вітаю всіх вас з Міжнародним православним жіночим днем - Неділею жінок-мироносиць і бажаю Божої ласки, мира, доброти, лагідності та щирості! Воістину Христос Воскрес!


Картина Надії Старовойтової "Українка з писанками"

Час відроджувати наші українські християнські традиції святкування жіночого дня у Неділю жінок-мироносиць (за два тижні після Пасхи); традицію яку намагалися викорінити московські комуністи. Адже, російська імперська орда не мала автохтоних власних свят, ніж ті, що їм запропоновували інші народи чи червоні більшовики.

Спроба щось надибати про сьогоднішнє свято в Інтернеті навела мене на сторінку у мережі В контакте - http://vk.com/club9369149. Там навіть створена група, присвячена цьому Дню. Докладніше про свято знайшов на православному молодіжному веб-порталі - http://hram.lviv.ua/girl/ .

Прохання до всіх свідомих українців, чоловіків та жінок: долучайтеся до відродження цього теплого, радісного і давнього УКРАЇНСЬКОГО ЖІНОЧОГО СВЯТА - НЕДІЛІ ЖІНОК-МИРОНОСИЦЬ.

На жаль, поки що, мало людей знають про це українське свято, яке святкували наші предки з 10 ст., і яке так намагалися замінити комуністи радянським шабашем 8 березням.

Притча:
Маленький хлопчик запитав маму: "Чому ти плачеш?"
- Тому, що я жінка!
- Я не розумію!
Мама обійняла його і сказала "Ти не зрозумієш цього ніколи".
Тоді хлопчик запитав у батька: "Чому мама іноді плаче без причини?"
"Усі жінки іноді плачуть без причини", - відповів батько.
Згодом хлопчик виріс, але не припиняв дивуватись: "Чому жінки плачуть?"
Нарешті він запитав у Бога...

І Бог відповів: "Задумавши жінку, Я хотів, щоб вона була досконалою. Я дав їй плечі, такі сильні, щоб тримала цілий світ, і такі ніжні, щоб підтримувала дитячу голівку. Я дав їй дух, настільки сильний, щоб стерпіти будь-який біль. Я дав їй волю, настільки сильну, що вона йде вперед, коли інші падають. Вона піклується про хворих і втомлених не скаржачись. Я дав їй доброту - любити дітей за будь-яких обставин, навіть якщо вони кривдять її. Я зробив її з ребра чоловіка, щоб вона захищала його серце. Я дав їй мудрість зрозуміти, що хороший чоловік ніколи не завдасть їй болю навмисно, але іноді випробовуватиме її силу й рішучість стати поряд з ним без вагань. І нарешті, Я дав їй сльози. І дав право проливати їх, де і коли вона забажає. І тобі, сину Мій, треба зрозуміти, що краса жінки не в її одязі, зачісці чи манікюрі. Краса жінки в очах, які відчиняють двері до її серця, де живе любов".

ЗАПАМ'ЯТАЙ, ЯКЩО ТИ ЧОЛОВІК...

Будь обережним - не дай жінці заплакати, тому що Господь рахує її сльози...
Жінка сотворена з ребра чоловіка, не з ноги, щоб бути приниженою, не з голови, щоб перевершувати, а з боку, щоб бути поруч із тобою, і бути рівною тобі. І з-під руки, щоб бути захищеною тобою. І зі сторони серця, щоб бути коханою...

Християнське подружжя
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.