«Божа роса» для української влади

15 травня 2012, 14:17
Власник сторінки
Народний депутат України
0
544

За рахунок одного адмінресурсу виграти вибори не вдасться.

«В Україні є свобода слова та є всі можливості для абсолютно вільної діяльності політичних партій. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю телеканалу Euronews, коментуючи  заяву німецького канцлера Ангели Меркель щодо диктатури та репресій в Україні», – таке повідомлення було розміщене на Урядовому порталі.

Хочу з цього приводу зазначити наступне. Вільна діяльність політичних партій – це законодавчо зафіксовані і запроваджені у реальному житті норми рівності партій під час виборчих кампаній, у доступі до ЗМІ, у донесенні власної позиції до виборців. Вільна діяльність партій – це конкуренція програмних засад і ідеологій. Вільна діяльність партій – це гарантії захисту політичних діячів від переслідувань за переконання і погляди.

З останнім пунктом в Україні все зрозуміло. Немислиме у демократичній країні словосполучення «політичні в’язні», уже стало нормою при формуванні міжнародного іміджу нашої країни.

Рівність партій під час виборчих кампаній? А чому тоді віддається перевага парламентським партіям у формуванні окружних і дільничних комісій? Чому матеріально-технічне забезпечення роботи виборчих комісій у більшості випадків покладено на місцеві державні адміністрації, керівники яких належать, як правило, до Партії регіонів? Чому, зрештою, комунальні ЗМІ дуже чітко виявляють власні політичні симпатії?

Адміністративний ресурс уже працює на повну потужність на користь Партії регіонів і продовжуватиме це робити під час голосування та підрахунку голосів. Це очевидно і зрозуміло всім в Україні. Про це заявляють в країнах Євросоюзу.

І ці істини заперечує Микола Азаров.

Влада дала чітко зрозуміти – їй байдуже думка населення України, вона не рахуватиметься з рекомендаціями європейських політиків. І вона продовжуватиме використовувати усі методи для збереження контролю над країною. Проте риторика Азарова вказує на дещо інше – влада не впевнена у власних діях. Від неї відвертаються її колишні виборці і прихильники. А за рахунок одного адмінресурсу виграти вибори не вдасться.

Тому і з’являються ці виправдання, місце яких у жовтій пресі, на офіційному сайті органів виконавчої влади України.

Член Політради партії «УДАР» Віталія Кличка

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Азаров,УДАР Віталія Кличка,Партія регіонів,Євросоюз,Кабінет Міністрів,адмінресурс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.