Мочить в ломбардах...

17 травня 2012, 10:32
Власник сторінки
журналіст
0
537
Мочить в ломбардах...

В Україні, як завжди пішли попереду усієї планети! У нас терористів збираються "мочити" не лише в сортирах, а навіть й у ломбардах...?!

Нещодавно один мій знайомий, працівник ломбарду, не без помітного хвилювання, повідомив мені, що якщо я раптом захочу скористатися послугами його фін закладу, мені знадобиться не лише паспорт (що природньо для ломбардів), але й ідентифікаційний код! Цього нібито вимагає від громадян новоспечений Верховною Радою ЗАКОН УКРАЇНИ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму»! На моє запитання: чи багато терористів до цього часу заходили до нього в ломбард аби заклавши обручку купити пояс шахіда, прямо поруч на троещинському ринку? Мій знайомий не вагався з відповіддю. Цих страшних бородатих дядьок він бачив лише в Інтернеті! І, до речі, коли почитати вищезгаданий Закон, дійдеш висновку, що його автори мали на меті переслідувати в ломбардах та сортірах зовсім не терористів, а нас з вами, шановні громадяни. Причому, мабуть, найбіднішу частину міських жителів, ба бульок та дідусів, що несуть до ломбардів свою стару ювелірку (ще від мами) та при цьому не сплачують податки від тих несмертних прибутків! ( А для чого ж тоді потрібен ІПН?). Мільярдери та мультимільйонери (згідно сором’язливо оприлюднених ними декларацій), які «працюють» у нашому Уряді і Верховній раді, і які просто не знають чим же займаються, ті, хто  приходить до ломбарду, вирішили вчергове елементарно пограбувати саме нас з вами, а не терористів. В тексті Закону, до речі, ось як трактується термін «фінансування тероризму»: «надання чи збір активів будь-якого роду з усвідомленням того, що їх буде використано повністю або частково для організації, підготовки і вчинення окремим терористом або терористичною організацією визначеного Кримінальним кодексом України терористичного акту…;». Прекрасно! Але наврядчи у процесі: «надання чи збору активів будь-якого роду» для фінансування тероризму, будь - хто з терористів додумається піти у ломбард, проте сотні тисяч українців, які бувають там щотижня, перебиваючись з хліба на воду, вже незабаром відчують на собі податковий тягар, від не включених до декларації «суперприбутків» від «ломбардської» діяльності!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Терроризм,закон,тероризм,ломбард,податкова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.