Поділ

24 травня 2012, 14:25
Власник сторінки
0
721
Поділ

Що стосується Києва, місць цікавих мені особисто тут безліч. Тому, щоб не бути ані суб’єктивним, ані занадто об’єктивним та не протиставляти історичну спадщину елементам «андеграунду», звернуся знову

Що стосується Києва, місць цікавих мені особисто тут безліч. Також безліч історичних памяток та інших хрестоматійних туристичних об’єктів. Тому, щоб не бути ані суб’єктивним, ані занадто об’єктивним та не протиставляти історичну спадщину елементам «андеграунду», звернуся знову до всеобєднуючої теми пива. Отже, презентований у моєму першому «пивному» опусі культовий подільський паб «Рибка». Назва походить від старої Української традиції пити пиво з «таранькою» - сушеною рибою. Однією з характерних рис цього пабу є велика барна стійка, повністю вкрита горами сушеної риби багатьох сортів. Справжні гурмани добре розуміються на смакових різницях. Наприклад, хто любить тверду суху тараньку, той купує щупака, або судака. Шанувальники масної запашної чехоні мають її тут досить будь яких розмірів. Хтось полюбляє плотку, або устиру, висушену разом з тельбухами, що надає рибі специфічного аромату, для особливих гурманів є в'ялений сом. Рибу подають нарізаною на шматочки, разом з серветками, і як годиться, на газеті. Пиво тут розливають «Подільське», трьох сортів: світле, темне і «різане», тобто і те і друге налите до бокалу по черзі, шарами. Пиво завжди свіже, зразу з заводу поруч. Атмосфера невимушена. До цього пабу заходять як автентичні мешканці Подолу, так і представники культурної еліти Києва та їх гості. Клімат справді історично київський, на що варто звернути увагу. Так було на Подолі і сто, і двісті років тому, і так є зараз. Також стильний музичний автомат доповнює атмосферу. Відвідувачі мають можливість замовляти музику самі. Тут звучать «Нірвана», «Рамштайн», Боб Марлі, ранній «Роллінг Стоунз», «Металіка», «Ленінград» та «Брати Гадюкіни». Українські народні музики, що також шанують це місце, часом влаштовують тут музичні сейшени до глибокої ночі. Так звучить сьогодні Поділ. І там смакує все: і пиво, і риба, і рокенрол, і народна Українська музика.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,пиво,Гайдамаки,Київ,Олександр,Ярмола,Поділ,haydamaky,Oleksandr Iarmola,Iarmola
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.