Місце ПІД КУПолом.

05 червня 2012, 13:28
Власник сторінки
Лідер руху "Відродження Полтавщини"
0
616
Місце ПІД КУПолом.

Раковою пухлиною на тілі української політики є фактор тотального підкупу виборців, маніпулювання жахливим матеріальним станом та соціальною незахищеністю людей з метою «захоплення» їх голосів.

Українці мають великі надії на вибори 2012.  Головне у цих сподіваннях – очікування перезавантаження, коли до парламенту прийдуть «нові обличчя» та люди з свіжими ідеями. Не менш важливим фактором є цінності, які, ця нова політична еліта, принесе у Раду. Якщо цього не відбудеться – довіра до законодавчого органу зрівняється з нулем. Тоді почнеться небезпечний сценарій який приведе до остаточної руїни. Ми втратимо контроль над Україною, вона, після остаточного розчарування, буде відкрита для буд-яких ворожих сил, розпочнеться імпорт найрізноманітніших форм протистояння та конфліктів. Раковою пухлиною на тілі української політики є фактор тотального підкупу виборців, маніпулювання жахливим матеріальним станом та соціальною незахищеністю людей з метою «захоплення» їх голосів. Тоді, обдуривши людей, до влади прийдуть «тушки у законі», їх прислужування режиму – справа часу, вони ще до виборів стали власністю та акторами у сценарії влади.

Полтавщина стала лідером у культивуванні таких технологій. Полтавська область – оперативний полігон де відпрацьовано та реалізується технологія «витонченого підкупу». Суть оборудки – це передусім кілька етапів. Перше, кандидати створюють своєрідний фантом – громадську організацію яка і є майданчиком, звідки в усі-усюди спрямовується, наче б то, благодійна допомога. По-друге, найняті за гроші «псевдоактивісти» обходять оселі знедолених, обкрадених державою людей, та від імені кандидата, з’ясовують якої саме допомоги потребують потенційні виборці. Часом, це дуже просте питання – «ви хотіли б отримати гречку чи цукор?». Людину ставлять перед вибором: що саме взяти з рук «політичних шахраїв». Далі, починається масове поширення газети, що кожного тижня дарується виборцю. У ній – районні новини, огляд «акцій» кандидата, його звернення та хвалебні оди людей щодо його благодійності. Цинічність режисерів такої кампанії вражає – вони не оминають жодної найбруднішої можливості, зокрема впливу на батьків через дітей: подарунки, екскурсії. Діти навіть не уявляють, що, таким чином, отримують квиток у таке саме життя як у їх батьків: злидні, неповага, безробіття - існування, а не життя.

Чи працює ця схема? Так. У минулому році громадське об’єднання «Наш дім – Полтава» у такий спосіб виграла мерські вибори з результатом 62%, й отримала абсолютну більшість у міськраді. Згодом, сформувала коаліцію з ПР. Сьогодні місто потопає у комунальних проблемах, невдоволення людей не знає межі, рейтинг мера та його політичної сили стрімко падає. Україна на кілька років втратила Полтаву.  Проте, та сама команда політтехнологів «перекинулася» на багатші довірою райони та села полтавщини. Як мінімум в 5 з 8 округів почалася «продуктова диверсія». Це і Карлівський округ, де екс-керівник Держрезерву Олексій Лелюк ближче до виборів почав активну газифікацію, «благодійність» та «опіку» над дітьми селян; у Полтаві та полтавському районі, вже згадувана мною команда мера міста, буде активно просовувати своїх людей Олександра Залужного та Володимира Макара. Там, як під кальку, відпрацьовується вже перевірена схема з продуктовими наборами та екскурсіями, допомогою школам та лікарням. У місті добре знають, що цей проект підтримується безпосередньо партією регіонів і прописка кандидатів у ПР – справа часу.  У Кременчуці вже працює кандидат від регіоналів Олег Надоша, екс-мер міста, що був звільнений з посади через корупційний скандал. Лубенський округ «банкова» нарізала для діючого нардепа, киянина, члена групи Портнова – Володимира Пилипенка, який створив ГО «Моя Полтавщина», газету «Просто районка»  і вже більше року займається підкупом місцевих виборців через ті самі екскурсії та продуктові набори. Масштаби останньої гри просто безпрецедентні – десятки мільйонів гривень, і це тільки за півроку до виборів. Така сама ситуація у Миргородському окрузі.

Усі добре знають – що це одна й та сама команда ПР, яка отримала завдання на Банковій провести свою «квоту нардепів». На чолі «продуктової мафії» відомі політики, чиновники, мільярдери, технологи та виконавці – досвідчені «чорні дилери» які вже кілька років «успішно» та цинічно торгують душами людей. Зупинити спрут неможливо. Єдиний вихід – це кардинальне підвищення якості політиків від опозиції. Вони повинні зайнятися просвітою виборців, це мають бути переважно нові обличчя, люди які говорять із своїми виборцями на одній мові, які можуть почути один одного і разом сформувати альтернативний курс для України, не через торгівлю голосами – а через справжню турботу про Україну, державу, де завтра будуть жити їх онуки та діти. Може так вийти, що ці вибори стануть останніми, коли політики звертаються до людей. Провівши, через «продуктові схеми», своїх васалів до ВРУ, вони змінять Конституцію і все вирішуватимуть самостійно – обиратимуть президента, державну мову, курс інтеграції, призначатимуть податки, ціни на хліб та комунальні тарифи. Прикро інше, вони купують не голоси, - а наші душі, Україну, наших дітей і їх майбутнє. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.