Сергій Садовий: Київ керується одним законом – «Про столицю України"

07 червня 2012, 09:16
Власник сторінки
0
799
Сергій Садовий: Київ керується одним законом – «Про столицю України

6 червня о 12:30 відбулась прес-конференція в інформаційній агенції «УНІАН» «Нам соромно перед європейцями за корупцію», організатором якої виступила Громадська організація «Правозахист».

Основними темами прес-конференції  було досі не врегульоване питання МАФів (продовольчих та господарчих крамничок), а також розгляд корупційних схем чиновників. Цікаво, що на саму прес-конференцію прийшов і Сергій Садовий, начальник Головного управління контролю за благоустроєм, секретар комісії з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) на території м. Києва. Серед запрошених його не було, проте у різних публікаціях, репортажах ми постійно бачимо Садового як речника (від КМДА) по питанням МАФів. Напевно тому від влади був саме він. На прес-конференції пану Сергію прийшлось не солодко – в залі прес-конференції витав дух розчарованих дрібних підприємців, які потерпають від дій владних структур.

Уявіть собі ситуацію. Ви власник невеличкого магазинчику (кіоску) вартістю в 10 тис. $. У середині магазинчику товарів на 10-15 тис. грн. І тут комісія з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд приймає рішення знести Ваш сімейний бізнес, який Ви підтримували понад 7-10 років, отримували грамоти від районної адміністрації і т.д. Тай сусіди дякували, що за квартал не потрібно бігти за хлібом в супермаркет, а є крамничка біля дому. І ось наступає час «Ч», приїжджає міліція, інші представники влади з краном і забирають ваше майно без рішення суду (ч. 3 ст. 212 Земельного кодексу України, повернення самовільно зайнятих земельних ділянок провадиться за рішенням суду), без опису майна і т.д. І вся ваша справа перетворюється на брухт. Сумна картина….

Хоча, деякі постраждалі кажуть, що через певний час ми можемо побачити ті ж кіоски на тому ж місці, тільки власник у них вже інший… інколи навіть зі структури КМДА… Але це вже інша історія іншої статті.

Продовжимо далі про прес-конференцію. На ній Голова ГО «Правозахист» Генадій Черевко, окрім загального опису проблем малого бізнесу, представляв відеозапис із акції дрібних підприємців. Акція відбулась 22 травня 2012 року на захист кіоску за адресою Маяковського, 91 Б, і яку з побоями розігнала міліція та представники КП «Благоустрій». На ній також був присутній, чиновник-корупціонер Андрій Гогуля, Начальник управління з контролю за благоустроєм Деснянського району, якого піймали на вимаганні у підприємця хабара.

Дії міліції та представників владних структур обґрунтувала Лаліта Кортозія, правозахисник, Голова ГО «Трудова Співдружність». Вона пояснила, які норми порушили представники влади. Серед них стаття 39 Конституції України  про право громадян на мирні збори, частина 3 статті 224 Земельного кодексу України, ряд статей Закону України «Про міліцію» і т.д.

Після перегляду відеозапису та коментарів юриста, Садовий почав нервувати і попросив слова у модератора. У своєму виступі пан Сергій зайняв позицію спочатку захисту, а далі нападу на підприємців. Він говорив про те, що в Києві надзвичайно багато необладнаних кіосків, негарних на вигляд, і взагалі їх кількість перевищує норму. Звісно, не можемо не погодитись з паном Сергієм, справді на сьогодні в Києві близько 20 тисяч кіосків. Починаючи з правління мера Черновецького їх кількість збільшилась на 10 тис., причому хочемо зазначити, що з березня 2010 року вступив в силу Мораторій на встановлення малих архітектурних форм (МАФів). Цікаво, яким чином і на сьогодні в Києві з’являються все нові і нові кіоски?…

Потім пан Сергій відреагував на історію з Гогулею, якого затримали за хабара. Він сказав, що не може відповідати за всіх чиновників, які працюють у його відомстві. «Тим паче, що всі ми люди! Чиновники теж хочуть ходити до ресторанів, у них є свої сімї…» - зазначив Садовий.

Також чиновник різко відреагував на коментарі правозахисника Лаліти. «Багато в чому не можу з Вами погодитись. От Ви кажете, що на акції було порушено ряд норм законодавства чиновниками та міліцією, так от я Вам скажу: Київ в першу чергу підпорядковується Законом України «Про столицю України – місто-герой Київ» та рішень сесій Київради» - зазначив пан Сергій. Цікаво… Правозахисник була дуже здивована знаннями юриспруденції Садового і постійно намагалась йому нагадати «А Конституція?»

Після завершення промови Садового і на початку прес-конференції Геннадій Черевко наголошував, що позиція ГО «Правозахист» відповідає заявам Олександра Попова про те, що в Києві необхідно зменшити кількість МАФів до необхідної, і підтримує пана голову КМДА в його курсі по боротьбі з корупцією. «Ми готові до співпраці з владою, і хочемо допомогти в наведенні порядку в Києві. Ми склали звернення та направили його до представників київської влади – Олександра Попова, Олександра Мазурчака, Денисюк Людмили та Станіслава Голубова. Будемо чекати відповіді».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: МАФ,Київ,Садовий,правозахист,Черевко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.