Тисячі підписів потраплять на стіл міністру охорони здоров’я

13 червня 2012, 21:47
Власник сторінки
Голова Козятинської організації "Наш Дім Вінниччина" zubko.igor@gmail.com тел. +38 (098) 383-000-7 http://nashdim.vn.ua/
0
479
Тисячі підписів потраплять на стіл міністру охорони здоров’я

Зібрані на Козятинщині 14 тисяч підписів проти медичної реформи потраплять на стіл міністру охорони здоров’я

Одна із соціальних ініціатив громадської організації «Наш дім - Вінниччина» та особисто її лідера Ігоря Зубка, що проходила від початку року на Козятинщині під гаслом «Не допусти закриття лікарень в районі - постав свій підпис», знайшла активний відгук у багатьох мешканців краю.
  Судіть самі: активісти громадського об’єднання зібрали у територіальних громадах району та місті Козятин 14 тисяч підписів! Тобто кожен п'ятий козятинчанин (із 70 тисяч усіх краян) свідомо висловив свою позицію проти медичної реформи.
- Страшна медична реформа з кожним днем набуває все реальнішого, а з тим і все страшнішого вигляду, – розповідає голова громадської організації Ігор Зубко. – І якщо раніше можна було просто слухати новини, що немов з іншого континенту (як, наприклад Греція та Іспанія) віщали про закриття районних лікарень та реформування системи надання невідкладної допомоги десь у інших так званих «пілотних» областях, то сьогодні ця проблема повстала у повний зріст перед кожним з нас.
Найголовніше, що як не аналізувати глибоко, а на віру йняти все те, що «великі політики» розказують, – продовжує Ігор Миколайович, – виходить правда, для нашої це користі робиться. Адже дійсно від переводу до іншої, більш великої лікарні, пацієнти лише виграють. Навіть як не перепрофілювати, а просто закрити малопотужні лікзаклади – все одно логічно виходить: адже краще утримувати одну достойну лікарню, аніж декілька, в яких не буде навіть йоду.
   А насправді-то по іншому виходить, і нерідкі під час такого «вдосконалення» випадки, коли люди залишаються взагалі без можливості потрапити до лікаря та отримати хоч якусь, нехай навіть із йодом за власний рахунок, допомогу, – справедливо зауважує молодий громадський діяч. – Цікаво, що той популістський лозунг, що робиться медична реорганізація з метою «забезпечення належної якості та доступності безкоштовної вторинної медичної допомоги та ефективного використання ресурсів у сфері охорони здоров’я», окрім звичних вже саркастичних посмішок, на втомлених від провладних ініціатив обличчях, ніякої реакції не викликає. Й невіруючі у добрі починання українці навіть не задаються питанням – де той перелік госпітальних округів, порядок створення яких визначається Кабінетом Міністрів України, на основі чого? Чиїх побажань?
   На усі питання є одна реальна відповідь: медична реформа в Україні повинна проводитись під постійним контролем громадськості!
Увесь перелік об’єктів, що скорочуються чи модернізуються, потребують ремонту чи перебудови, має бути у постійному доступі для кожного українця. І міфічні «госпітальні округи» повинні створюватися не в кабінетах чиновників, які мають власних лікарів, а безпосередньо тією громадою, яка проживає у даному регіоні та відчуває «на власній шкурі» скорочення кожного лікаря та кожного ліжка.
  І громадськість Козятинщини свою оцінку владним діям у сфері охорони здоров’я дала: 14 тисяч заповнених підписних листів, що потрапили до скриньок нашої громадської організації у районі та місті!
У перших числах липня я передам скриньку із зібраними підписами особисто міністру охорони здоров’я України. Волевиявлення козятинчан не залишиться поза увагою влади! Нас повинні почути! – підсумував Ігор Зубко.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.