Й знову - подив...

19 червня 2012, 15:29
Власник сторінки
0
492

Ще одне викликає подив - нездатність (чи небажання) багатьох, включно з громадськими діячами (!), зрозуміти дуже просту річ - ЗАКОНОМІРНІСТЬ появи влади у своєму нинішньому обличчі. Маю на увазі...

  Ще один факт викликає подив - нездатність (чи небажання) багатьох, включно з громадськими діячами (!), зрозуміти дуже просту річ - ЗАКОНОМІРНІСТЬ появи влади у своєму нинішньому обличчі. Маю на увазі не прізвища або "поганяла", а суть цієї влади.

  Панове, ну невже вам так важко озирнутися трохи назад і згадати, що основи "олігархічного ладу" були закладені ще комуністами на чолі з першим президентом України Кравчуком (перший дерибан державної власності відбувся ще при ньому). Кандидатами в "олігархи" стали ті, хто "в потрібний час опинився в потрібному місці", тобто партійно-комсомольська номенклатура і піднявша свою голову "еліта" злочинного світу.

  При Кучмі закладений Кравчуком та іже з ним лад отримав бурхливий розвиток, основний дерибан відбувся саме в цей період, а "ваучерна приватизація" послужила засобом обдурювання всіх тих, хто не "заслужив" потрапити в коло олігархату.

  Під кінець правління Кучми народився рух "України без Кучми" - різношерсте й багатолике, але частина цього руху, хоч і несвідомо, але була направлена не просто проти Кучми, а проти Системи, їм уособлюваної і їм добудованої. Майдан 2004-го року - апогей цього руху, завдяки якому в 2005-му році "помаранчева команда" мала карт-бланш на демонтаж створеної в попередні роки Системи та створення замість неї чогось більш справедливого.

  Однак шанс було втрачено - завдяки безвіллю (а можливо, й нерозумінню процесів, що відбуваються) з боку Ющенка і його команди. Починаючи з другої половини 2005-го року під виглядом внутрішніх (в стані "помаранчевих") чвар розпочалася боротьба між так і не переможеною Системою та її підсвідомими супротивниками.

  Ця боротьба закінчилася в 2010-му році повним (з відсотками!) реваншем Системи - до влади прийшли ті, з ким зараз закликають боротися полум'яні "революціонери" та ще - "опозиціонери", тобто ті, хто мав усі шанси у 2005-му, але так бездарно їх розтринькав на догоду особистим інтересам.

  І після такого екскурсу в зовсім недавню нашу історію хтось буде говорити про ВИПАДКОВІСТЬ нинішньої влади? Панове, ну не тупіть же, врешті-решт!

  Що з цього випливає? А висновки прості - боротися треба, звичайно, але вістря боротьби необхідно трохи перенаправити в інший бік - основною ціллю мають бути не влада чи "опозиція", як це відбувається зараз, а Система, яка й породила саме таке обличчя тих та інших. Повторюю - ОСНОВНОЮ ціллю, що означає НЕ єдиною. Іншими цілями повинні залишатися і нинішня влада, і колишня влада, і всі їхні попередники, разом узяті, оскільки саме їх руками були побудовані ця Система і цей лад. Інакше кажучи, акценти боротьби необхідно змістити, якщо ми не хочемо, щоб наступна влада (знову - закономірність!) не стала ще більш "крутою", ніж влада нинішня. Вдумайтеся в це, прошу вас!
-----------

http://vocv.at.ua/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.