Найбільше чайових на Євро-2012 лишали італійці, французи та корейці

04 липня 2012, 14:04
Власник сторінки
0
847
Найбільше чайових на Євро-2012 лишали італійці, французи та корейці

Євро-2012 дійшло до свого логічного кінця і завершилось перемогою збірної Іспанії. Приймаюче місто Київ ще довго пам’ятатиме всю масштабність цього дійства та неймовірну кількість фанатів

А зараз заклади всеможливих сфер діяльності, які так ретельно готувались до Євро, підраховують свої прибутки і вирішують чи була варта гра свічок. Найбільші «ставки», без сумніву, робили заклади ресторанного та готельного господарства. Про те, чи легко було туристам прощатись зі своїми грошима читайте далі.

         Працюючи в одному з ресторанів японської кухні в центрі Києва, в безпосередній близькості до фан-зони, я мала змогу бути постійно в епіцентрі подій. Можу сказати, що особливого ажіотажу з боку туристів не було. Значний потік іноземців спостерігався лише в дні матчів у Києві. Спілкуючись з іноземцями, я дізналась, що ціни в більшості ресторанних закладів їх влаштовують і середньостатистичний європеєць може з легкістю собі дозволити відпочинок навіть в недешевих, як для українців, ресторанах. Ситуація з чайовими була прямо-таки протилежною. Значна частина туристів не залишала чайових. Більшість з них були впевнені, що чайові входять в рахунок. Інша частина туристів залишала в знак вдячності офіціанту 10% від рахунку (так, як прийнято в Європі). В трійку найщедріших націй увійшли італійці, французи та корейці. Найскупішими на чайові виявились шведи, німці та наші північні сусіди – росіяни.

         Також слід відзначити, що іноземні відвідувачі з недовірою ставились до рахунків, оскільки вони були надруковані українською мовою. Це ще один недолік в підготовці ресторанів до приймання великої кількості туристів.

         Отже, можна сказати, що сподівання офіціантів, та ресторанів в цілому, збагатитись за період Євро не здійснились. Зростання прибутку мало місце, проте не було значним. Але нам вдалось збагатитись враженнями! ))) Більшість українців залишились задоволеними, що головний чемпіонат Європи проходив в нашій країні, тому буде справедливим сказати, що «дні Європи в Україні» пройшли на славу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.