Ігор Зубко: «Головна причина потопання – порушення правил поведінки на воді»

15 липня 2012, 15:50
Власник сторінки
Голова Козятинської організації "Наш Дім Вінниччина" zubko.igor@gmail.com тел. +38 (098) 383-000-7 http://nashdim.vn.ua/
0
Ігор Зубко: «Головна причина потопання – порушення правил поведінки на воді»

- Моя соціальна ініціатива має на меті уберегти громадян від нещасних випадків, на які вони можуть наражати себе під час відпочинку на воді, - розповідає Ігор Зубко.

Купальний сезон уже розпочався, а, зважаючи на літню спеку, відпочинок біля води приваблює дедалі більшу кількість людей. Голова громадської організації «Наш дім – Вінниччина» Ігор Зубко дбає про безпеку відпочивальників. В селі Іванів Калинівського району з власної ініціативи фінансував встановлення на березі водойм плакатів, які відображають інформацію про те, як правильно поводитися на воді, щоб уникнути небезпеки утоплення. Також викладено основні дії, які потрібно виконати, коли нещасний випадок усе ж трапився і необхідно, по-перше, дістати постраждалого з води, по-друге, надати йому першу медичну допомогу.

- Моя соціальна ініціатива має на меті уберегти громадян від нещасних випадків, на які вони можуть наражати себе під час відпочинку на воді, - розповідає Ігор Зубко. – Головна причина потопання – незнання або невиконання елементарних правил поведінки під час купання у відкритих водоймах. Переконаний, що таку просвітницьку роботу вести необхідно і економити на ній не можна. Адже, як кажуть, попереджені – значить озброєні. Тому ми плануємо такі банери в максимальній кількості встановити біля ставків, озер, річок у тих місцях, де полюбляють відпочивати люди.

До речі, ця соціальна ініціатива Ігоря Зубка є дуже актуальною, адже з початком купального сезону значно зросла кількість нещасних випадків на воді. Статистика небезпечних пригод, які закінчилися смертю їх учасників, щорічно зростає. Протягом всього 2011 року на водних об’єктах загинуло 2 116 осіб, в тому числі 195 дітей.


http://nashdim.vn.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.