Коротка програма для України

16 липня 2012, 15:59
Власник сторінки
Полковник запасу
0
463

Центральна виборча комісія вимагає від кандидата в народні депутати України викласти власну програму в обсязі не більшому ніж 3900 знаків.


 Першопричиною всіх проблем в Україні після набуття незалежності є влада олігархічного капіталу. Без повернення влади в країні народу ці проблеми не усунути.

Влада сама по собі не є метою, це необхідний інструмент для того, щоб  побудувати успішну, сильну, заможну Україну для вільних людей, в котрій добробут має кожен, хто чесно і наполегливо працює, котрою пишатимуться наші діти й онуки, а у разі потреби будуть готові без вагань віддати за неї власне життя.

Із зміною влади слід негайно очистити весь апарат державного управління і місцевого самоврядування на засадах повної публічної антикорупційної та антикримінальної люстрації.

Ми маємо перетворити Україну на найкращу у світі землю для життя людей, котра буде мрією і прикладом для усіх інших націй.

 Досягти такої мети можливо лише поєднанням найкращих національних традиції з передовими науково-технологічними досягненнями.

У сфері державного управління і місцевого самоврядування: встановити справедливий правопорядок, замінити весь суддівський і прокурорський склад. Органи внутрішніх справ розділити на кримінальну поліцію і органи охорони громадського порядку. Органи охорони громадського порядку підпорядкувати місцевим громадам;

функції державного управління і самоврядування чітко розмежувати, більшість завдань перекласти з державних органів на органи самоврядування;

 покласти на державу лише ті функції, котрі не спроможні власними силами виконувати громади. Виконавча влада на чолі з Президентом, законодавча влада, судова влада мають бути сильними, повністю незалежними одна від одної, підконтрольними громадянам. Державної влади має бути мало, але вона повинна бути міцною, діяти швидко, у разі потреби жорстко припиняти будь-які спроби завдати шкоди суспільству, розколоти країну; 

місцеві громади розбудувати на засадах самоврядування, відповідальності депутатів і чиновників перед громадою, виборності з можливістю негайного відкликання не лише місцевих рад, але й суддів судів першої інстанції, керівників районних правоохоронних органів, управлінь освіти і охорони здоров’я.

У національному господарстві:

зосередити ресурси суспільства на випереджальному розвитку освіти і науки, створенні дієвої системи охорони здоров'я, утворення повного (замкнутого) виробничого циклу в пріоритетних галузях, які забезпечать незалежність і стійкість країни, зокрема у галузях аграрного виробництва;

підтримати високотехнологічні галузі промислового виробництва і аграрний сектор через безвідсоткові державні позики на створення і розвиток підприємств, які забезпечують потреби внутрішнього ринку у високоякісних товарах. В першу чергу безвідсоткові державні позики надати середнім й дрібним підприємствам;

створити рівні умови для всіх суб’єктів господарювання і прозору систему оподаткування, не більше 5-7 податків;

впровадити прогресивний податок на особисті статки, головне податкове навантаження має бути покладено на верстви з високими доходами;

застосувати захисне увізне мито на групи товарів, які виробляються в Україні. Групи товарів, які в Україні не виробляються, не підлягатимуть сплаті  увізного мита.

Земля сільськогосподарського призначення, ліси, водойми, родовища корисних копалин є власністю усього українського народу і не можуть бути товаром. Громадяни України користуватимуться землею на правах трудової власності безоплатно, а в більших обсягах на правах оренди.

Мають бути повернені у державну власність і перебувати під безпосереднім державним управлінням родовища корисних копалин, підприємства, побудовані за державний кошт, які виробляють космічну, авіаційну, військову і спеціальну техніку, а також природні монополісти, підприємства енергетичної і транспортної галузей. Під постійним контролем держави перебуватимуть підприємства, від роботи яких залежить економічна стабільність країни.

Швидкий розвиток національного господарства є головним завданням. Не можна з’їсти більше, ніж виробляєш, не можна розподілити серед нужденних того, чого нема.

Лише справедлива влада у поєднання із стрімким зростанням національного виробництва дадуть необхідні ресурси для заможного життя усіх верств населення, достойного забезпечення ветеранів і нужденних, якісної і доступної освіти, передової медицини, чистого здорового довкілля, розвитку національної культури, надійної оборони. Лише сильна Україна із заможними вільними громадянами може бути незалежною, займати гідне місце у світовій цивілізації.

Таку Україну ми побудуємо разом на засадах солідарності, патріотизму, державності.


Моя особиста сторінка в мережі http://stecenko.kiev.ua/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: депутат,Україна,вибори,програма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.