Вислови Карла Маркса вічні, бо мудрі.

19 липня 2012, 10:57
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
867

Сьогодні приємно вражений, що Маркс не тільки таврував «загниваючий капіталізм», а мудро висловлювався про те, що ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ НЕ ГОВОРЯТЬ ТІЛЬКИ ОКУПАНТИ, РАБИ І ДУРНІ.

В шкільні роки мені подобався барел’єф з зображенням Маркса, Енгельса, Леніна, Сталіна, схожий на барел’єф з декабристами. Творами бородатих, лисих і вусатих класиків я не захоплювався, бо основи їхнього вчення втовкмачували в мою голову «Короткий курс історії  ВКП(б)», «Конституція СРСР», «Основи марксизму-ленінізму», «Діалектичний матеріалізм» і набридла пропаганда з усього що говорило, показувало, писало, наказувало та повчало… Я був переконаний, що нічого мудрого і в творах «бородатого хусита» Карла Маркса не знайду...

Сьогодні приємно вражений, що Маркс не тільки таврував «загниваючий капіталізм» та вчив об'єднуватись "пролетарів усіх країн", а мудро висловлювався про те, що ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ НЕ ГОВОРЯТЬ ТІЛЬКИ ОКУПАНТИ, РАБИ І ДУРНІ… Перелопатив у своїй пам’яті всіх, хто світиться на телеекранах, маніпулює картками в парламенті, верховодить у ЗМІ, – і зрозумів, наскільки слова Карла Маркса виважені і пророчі.

Детальніше про це читайте в статті Ліни Тесленко «Конституційний Суд – це останній патрон, який варто приберегти» («Україна молода». 13-14 липня 2012 р.)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.