Київський національний університет : міфи та реальність

25 липня 2012, 09:41
Власник сторінки
0
561
Київський національний університет : міфи та реальність

Діти мажорів чи діти провінції?

  Існує стереотип,що в столичному університеті ім. Т. Шевченка вчаться лише діти з добре забезпечених сімей. За багато років усталеною стала думка,що в КНУ без грошей та зв`язків вступити неможливо,але чи правда це? Чи дійсно абітурієнту,який має звичайних батьків і надзвичайні розумові здібності або талант,можна забути про студентський квиток одного з найпрестижніших,як всі звикли думати,вузів України?

  Загальновідомий факт,що до найпопулярніших або "крутих" факультетів Київського національного університету традиційно відносять Інститут міжнародних відносин,юридичний факультет та Інститут журналістики.  І не лише в КНУ,а й у всіх українських вишах. Прийнято вважати,що саме на ці спеціальності без особливих на те причин потрапити не так просто. Щороку певна частина медалістів та відмінників навчання,незважаючи на знання та амбіції,просто відмовляються від спроби вступити в той чи інший вуз,будучи переконаними,що своїми силами вони це не зроблять. Але чи правильно вони чинять? Чи варто відмовлятись від своєї мрії тільки тому,що існує якийсь стереотип?

  Варто сказати,що в даному випадку все залежить від обраного факультету.  На вищеперераховані,звичайно,важче вступити,ніж на будь-які інші,адже вони користуються сьогодні найбільшою популярністю. Проте навіть туди можна  легко потрапити звичайному собі абітурієнту,якщо,звісно,він має успішні результати по вступним випробуванням. Головне-завзяте бажання та наполеглива праця над собою,як би банально це не звучало. Стереотип,що в Шевченка "все куплено"-найрозповсюдженіший і найнереальніший міф. 

  Частіше за все використання цого міфу є просто відмовкою,страхом перед труднощами,невпевненістю в собі. Адже простіше обрати вуз,в який вступити легше,аніж боротися за право бути студентом КНУ.  А можливо,краще спробувати і пошкодувати,ніж не спробувати і знову ж таки пошкодувати?.. Адже немає нічого неможливого для людини,яка працює і вірить!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.