Тиха диверсія на Старокиївській горі

23 серпня 2012, 11:55
Власник сторінки
0
576
Тиха диверсія на Старокиївській горі

Що це за споруда в серці Києва?!

Кожний киянин і гість Києва, не позбавлений інтересу до історії та культури, по-особливому ставиться до Андріївського узвозу та Старокиївскої гори. Саме тут, а не на Майдані чи на Банковій - справжнє "серце" Києва. Саме тут, на Старокиївській горі зароджувалася Руська держава, тут жили князі Святослав, Ольга, Володимир, Ярослав, тут були славетні князівські столи, тут ухвалювалися доленосні для Руської держави рішення...
Зараз тут - музейна територія. Але кілька років тому, зайшовши на Старокиївську гору, я помітив брезентове шатро з хрестом, просто біля колишньої Десятинної церкви. Тоді намети з'являлися по кількох історичних місцях Києва, якісь протримались довше, як той намет, поставлений під час Регіонального майдану-2 для "служби" в Маріїнському парку. Той тримався довго, але згодом його демонтували.
Проте, намет на Старокиївський горі без особливого галасу, тихенько перетворився на дерев'яну споруду під проводом УПЦ Московського патріархату. І от кілька днів тому ця споруда вже перетворилася на капітальну -  дивіться статтю і фото Олександра Бригинця. Одразу скажу, що я спокійно ставлюся до УПЦ, УПЦ МП і будь-яких Ц. Але ця тиха диверсія вражає мене своїм нахабством і продуманістю. В самому серці Києва, без обговорення, начхавши на ставлення людей до цього місця  - історичного центру Русі, її колиски! І ми тут говоримо про Пуссі!
Ви можете уявити, що будь-яка церква тишком поставила свою споруду перед, наприклад, Лувром?
Чи є взагалі в країні якась керованість, чи вже на все наср..ти, крім планового чи надпланового дерибану?!
Чи існує якась еліта - професори, академіки, зрештою, музейні співробітники - чи вони "делают фаршированную рыбу, и нечего сюда звонить"(с)?
Перефразуючи нещодавній блог Портнікова - Ми же русини, ми же українці!
Якщо так буде тривати, то питання "відновлювати чи не відновлювати Десятинну" зніметься само собою - там вже буде стояти ця споруда Московського патріархату. І спробуй вже її демонтувати! Це ж релігійний скандал! Так вона там і приживеться, а потім хто згадає. Розшириться потихеньку, парканчик поставить, і стане місце, звідки пішла земля Руська підконтрольною МП територією. Нереально, скажете?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.