Лише три податки

01 вересня 2012, 14:02
Власник сторінки
0
293

Сьогодні в Україні існує 134 податки. Натомість в розвинених країнах світу податки, які сплачують підприємства, можна порахувати на пальцях однієї руки.

В Україні, на звичайному підприємстві, один бухгалтер не справляється з роботою, і в штаті є цілий відділ бухгалтерії. За кордоном - один бухгалтер працює навіть на великих підприємствах і часто має неповний робочий тиждень. Чому в нас так багато податків і навіщо вони нам потрібні? І кому вигідна така система оподаткування, яка нині є в Україні? Для чого потрібно так все заплутувати і ускладнювати?

Справа в тому, що чим складніші податки, тим легше «своїм» підприємцям вкрасти, приховати кошти. Виходить так, що «не свої» мало того, що не мають ніяких привілеїв, ще й страждають від того, що понавигадували для «своїх». Чи не є це злочином проти звичайних людей?

Насправді система оподаткування має бути неймовірно простою – звичайна людина має просто сплатити певний відсоток свого доходу до бюджету країни. А от система витрат з бюджету має бути прозорою та інформативною. В Україні зараз все якраз навпаки: оподаткування вкрай складне, а витрати з бюджету взагалі невідомі нікому.

Ситуацію з оподаткуванням в Україні треба змінювати докорінним чином. Найкраще буде ввести лише три податки, які потім будуть правильно розподілені серед міністерств і відомств:

  • 10% з обігу на момент переходу прав власності на товар чи послугу;
  • щорічний податок на власність (розкіш);
  • прямий єдиний податок до пенсійного фонду.


Така система дозволить:

  • не приховувати доходи і вивести весь бізнес з чорного в білий, що збільшить розмір бюджету за найскромнішим прогнозам в декілька разів;
  • зменшити витрати підприємств на бухгалтерські, консультаційні та аудиторські послуги;
  • ставитись прозоро до системи оподаткування країни.


Ліберальна партія України при проходженні до Верховної Ради на Виборах 2012 року буде ініціювати введення лише трьох податків замість 134 «незрозумілих» податків, які існують на сьогодні в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: выборы 2012,ліберали,Ліберальна Партія України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.