Радіоактивний Кіров

07 вересня 2012, 12:58
Власник сторінки
журналіст
0
396
Радіоактивний Кіров

Апокаліпсис на центральній площі міста або Дещо про шкоду памяток тоталітарної епохи в Кіровограді

Уявіть: Ви вискакуєте з маршрутки під номером п’ятдесят і від вулиці Шевченка поспіхом прямуєте до площі Кірова. Запізнюєтесь вже на сім хвилин на омріяне побачення, призначене невідомій красуні сьогодні «під пальцем». Ви півроку, використовуючи різні соціальні мережі, добивалися зустрічі з нею, а сьогодні так склалося, що жодна маршрутка не хотіла брати вас на борт, кросівки не шнурувалися, волосся не зачісувалося довше, ніж зазвичай, не було де купити троянди, кудись зникли ключі від квартири, раптово з’явилися сотні бабусь, цілеспрямовано направлені на переведення себе через дорогу з Вашою допомогою. Але все це позаду. Під пальцем пам’ятника Сергію Кірову Вас очікує… абсолютно лиса героїня Ваших фантазій. На побачення дівчинка прийшла ще з волоссям. Просто Кіров зі своїм пальцем – радіоактивні.

Цей гіперболізований фантастичний сюжет для нашого міста, не дай Бог, може стати цілком реальним.

Третя хвиля чергової ініціативи керівництва області «СтопРадон» виявила найбільш небезпечне місце в Кіровограді. Це – пам’ятник Кірову. Небезпечне воно не парнішами з сємками, навіть не своїм тоталітарним минулим, навіть не несмаком, пам’ятником якому, вибачте за тавтологію, може сміливо стати пам’ятник Кірову. Монумент цей радіоактивний. Насправді. Найбільшу дозу радіації в місті можна отримати, наприклад, відпочиваючи біля пам’ятника, призначаючи там побачення, катаючись на скейтборді, проводячи мітинги, роздаючи інвалідам «Таврії» чи школярам – автобуси. Загалом, бронзовий Кіров становить реальну загрозу для оточуючих.

«Влада повинна негайно прибрати пам’ятник з площі. Кіровоград уже давно отримав другу неофіційну назву – Ураноград. Потрібні конкретні кроки з вирішення ситуації, а не чергові безглузді тринькання грошей. Ситуацію потрібно міняти кардинально. Не можна допустити, щоб ми з вами, наші діти постійно знаходилися в зоні ураження. Кіров – пам’ятка радянської доби, якій і так не місце в європейському місті. Навіть після своєї смерті, червоний комісар продовжує сіяти смерть і нещастя. Я офіційно звертаюся до влади з вимогою негайно прибрати пам’ятник Кірову з однойменної площі та вжити усіх необхідних заходів щодо очищення центру міста від радіоактивного бруду. Якщо монумент не буде очищено чи знято, ми його знімемо самі» – заявив кандидат в народні депутати по 99 виборчому округу Максим Кідрук. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: СРСР,монумент,Кіровоград,радіація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.