Якого життя хочуть собі українці?

10 вересня 2012, 17:02
Власник сторінки
Журналист
0
483

Проблема сьогоденної України не в Партії регіонів, не в Януковичі, не в політиках, а в українському народові.

Проблема сьогоденної України не в Партії регіонів, не в Януковичі, не в політиках, а в українському народові. Але більшість українців вважає по-іншому.  І саме ця більшість, виконує функцію додатку в бізнесових та корупційних схемах українських можновладців. 

Українська соціальна ієрархія показує чітке домінування політиків за всіма показниками в будь-якій сфері життєдіяльності. І це, звичайно, не секрет. Український народ звик до шестизначних цифр в деклараціях депутатів, він звик до того, що навіть політик місцевого ґатунку їздить на  автомобілі представницького класу.  Тенденція "політик - дороге авто" почала спостерігатися ще з часів Леоніда Брежнева, який любив колекціонувати автомобілі. Нижчі за рангом політики почали брати приклад з генерального секретаря, і уже з тих часів подібне явище нормальне для радянської людини, а згодом - громадянина України. 

Таким чином, з покоління в покоління, із уст в уста передаються неустановлені абсурдні норми бачення державного устрою. Не усвідомлюючи усією відповідальності, батьки нав'язують своїм дітям норми радянського часу, другі, в свою чергу, сліпо вірять. Молодь розуміючи, що все вже вирішено і без них, стають аполітичними. Стають тим самим гвинтиком в механізмі  додатку(авт. - народ) бізнесових та корупційних схемах. 

Довело і основну думку занепаду України - винні всі, але тільки не я, опитування в соціальний мережі.В нашому випадку слово « всі » замінюємо словом « політики ». 

Учасникам на питання "Першопричина занепаду сьогоденної України?"було представлено чотири варіанта відповідей :
  • Політики
  • Я
  • Географічне положення
  • Розпад  СРСР
«Чому саме «Я», а не народ? »  - Такі дорікання доводилось чути...

На це питання , як на мене, є достойна відповідь такого ж самого учасника: « Я!Ніхто інший не винен, і шукати винних крім себе - як мінімум нерозумно. Ми заслужили, ми голосували, ми терпимо, ми самі не знаємо чого хочемо».

-«Все залежить від нас! І у тому, що відбувається сьогодні винні тільки ми самі!». 

Подібних відповідей можна назбирати тисячі, але не мільйони. Український народ залишатиметься народом доти, поки не усвідомить причину занепаду, ціль розвитку і зрозуміє відміну між явищем « народ » і поняттям«нація » .
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,нація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.