Чому збір коштів для ТВІ є надзвичайно важливим для усіх нас?

14 вересня 2012, 10:39
Власник сторінки
0
634
Чому збір коштів для ТВІ є надзвичайно важливим для усіх нас?

Учора генеральний директор ТВІ звернувся до всіх глядачів з проханням, ознайомитись з яким можна нижче. На жаль не всі розуміють, наскільки важливою є ця акція.Саме через це я написав цей текст.

Учора генеральний директор ТВІ звернувся до всіх глядачів з проханням, ознайомитись з яким можна нижче


Після звернення я спілкувався зі своїми друзями. На жаль, не всі вони розуміють, наскільки важливою є ця акція. Саме таке нерозуміння спонукало мене написати цей текст.

Мені здається, що головне завдання акції не стільки зібрати кошти, скільки перевірити, чи готові наші громадяни відстоювати право на достовірну інформацію своїми власними коштами. Ця акція є лакмусовим
папірцем, який покаже, чи сформоване у нас суспільство, для якого інформація, свобода  — не просто словá, а базові цінності. Покаже, чи сформоване в нас суспільство, в якому свобода важливіша за власний тимчасовий комфорт.

Знаєте, дуже просто лайкати у Фейсбуках, писати повідомлення в Твіттері. Ці мережі знеособлюють. Тут ти витрачаєш мінімум зусиль для висловлювання думок. Трохи важче прийти на мітинг або акцію непокори.
Це потребує трохи більше зусиль. Треба запланувати свій час, бути готовим здійснити певні фізичні потуги. І ще важче віддати свої кровно зароблені гроші. Процес "розставання" з грошима  — один з найважчих в психологічному сенсі. Гроші є чи не єдиним індикатором професіоналізму людини. Коли ми витрачаємо гроші на товар чи послугу, ми дуже довго роздумуємо,чи потрібна вона нам насправді, ми обираємо найкраще серед можливого.
Якщо ТВІ збере суму, яка необхідна  — це буде означати, що наші громадяни готові до чогось більшого, аніж їсти рибу і пити пиво. У такому разі я буду безмежно гордитись всіма нами. Бо такого в нашій історії ще не було. Ми ніколи не голосували грошима. 
Якщо ж ТВІ такої суми грошей не збере, тоді мені буде дуже прикро. Мені буде прикро за наших патріотів, за наших громадських активістів, за нашу інтелігенцію і всіх інших. Адже це буде означати, що ми ще не доросли до певного рівня розуміння суспільно-політичних процесів.
Я не думаю, що коли ТВІ не віддасть 4 млн. грн., його закриють. Зрештою, це не така велика сума. Цими грошима може спокійно поділитись наша політична опозиція, ці гроші може зібрати наша діаспора. І взагалі, суть не в тому, щоб знайти ці гроші будь яким шляхом. А в тому, щоб зрозуміти, чи готові ми всі до якісно іншого рівня життя.
Дехто заперечить, що це не правильно потурати забаганкам наших суддів. Мовляв, якщо сьогодні суд  попросить 4 млн., то завтра може попросити 24 млн. Так, суд дійсно може наступного разу так вчинити.
Але якщо ми зберемо 4 млн. сьогодні, то вже завтра ситуація в державі буде іншою. Ми станемо сильніші від розуміння того, що ми всі разом, що ми об'єднанні – схід і захід. Ми нарешті зрозуміємо, що в нас однакові цінності, цілі, орієнтири.
Тому я закликаю усіх вас здійснити вклад у нашу спільну справу. Я хочу гордитись нашим суспільством !

Фотографії - Артема Жукова
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суспільство,ТВі,політика,влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.