Так все ж таки криза, або стабільність?

18 вересня 2012, 05:24
Власник сторінки
0
322

офіційні заяви вітчизняних урядовців все більш плутаними і суперечливими.

«Від стабільності до добробуту!», «Кризу подолано!», «Економіка піднімається з руїни!».

Гасла, гасла, гасла…

Однак  і з гаслами починається якась плутанина. Так, 30 липня на з’їзді Партії Регіонів Віктор Янукович заявляє, що економічна криза в Україні уже подолана, економіку стабілізовано, інфляція за першу половину 2012 року нижча за 0,1%, а дефіцит бюджету за 2010-2012 роки в рази знизився. І, раптом, чуємо від нього на початку вересня й таку заяву: «Виплата зарплат під час кризи в конвертах неприпустима». Так є криза, або її немає?

Дивує і Микола Азаров. То він заявляє, що Україні платіжні кризи не загрожують, то визнає, що «зараз по Україні дуже серйозно проходиться друга хвиля кризи». Щоправда, криза – світова, а нинішній український уряд до неї не причетний.

«Кризи в Україні немає», – це уже заява Сергія Тігіпка влітку цього року. «Сьогодні ми маємо економічне зростання, стабільні ціни, зростання обсягів внутрішньої торгівлі». Однак, зненацька – «Україні треба готуватися до економічної кризи». Це вже заява Тігіпка на Ялтинському форумі.

Таке «петляння» вищих посадових осіб в державі і озвучення ними діаметрально протилежних версій розгортання подій, виглядає уже навіть не дивно, а анекдотично. І логічного пояснення не має, якщо, звісно, не зважати на вибори.

Економічна криза в Україні є. Є ріст цін на товари першої необхідності. Є ріст комунальних тарифів без збільшення бюджетних зарплат. Є різкі коливання валютного курсу і інші, усім відомі симптоми наближення економічного, фінансового та соціального хаосу. Приховувати це далі – неможливо. А брати на себе відповідальність у нинішнього уряду не вистачає сміливості.

Тому й ведуться розмови про підступну змову європейських країн, які, щоб скомпрометувати уряд Азарова, цілеспрямовано розвалюють власну економіку. Тому і поширюються недоречні після двох з половиною років керування країною звинувачення «попередників». Тому і стають офіційні заяви вітчизняних урядовців все більш плутаними і суперечливими.

Вони не знають, що далі робити з українською економікою.

І лише негайне відсторонення їх від влади після парламентських виборів може врятувати нашу країну від дальшого поглинання у прірву анонсованого «покращення».

Голова Вінницької обласної організації

Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,криза,УДАР Віталія Кличка,Партія регіонів,Кабінет Міністрів,вибори -2012,Тігіпко Сергій Леонідович,Ялтинський саміт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.