Державно-приватне партнерство

29 вересня 2012, 13:45
Власник сторінки
0
263

Кожен має право на житло. Це право гарантовано Конституцією України.

Але поки що держава не може самотужки забезпечити безкоштовним чи доступним житлом навіть малозабезпечених. Не зважаючи на те, що там же, у нашій Конституції, записано, що громадянам, які потребують соціального захисту, житло повинно надаватися державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату відповідно до закону.

Що ж робити людям, яким сьогодні потрібно житло? Можливо праві ті, хто говорить, що забезпечення державним житлом – це пережиток минулого, а насправді кожен має перейматися вирішенням даної проблеми сам. Скоріше всього, істина десь посередині. Саме у цій сфері може добре спрацювати державно-приватне партнерство. Приватні будівельні компанії, маючи державні замовлення, а відтак й стабільні фінансові надходження, можуть будувати більше соціального житла за доступними для більшості громадян цінами.

В Ліберальній партії України переконані, що такий шлях є найкращим для вирішення наболілого «житлового питання» в нашій країні, а тому ЛПУ буде сприяти запровадженню державно-приватного партнерства у сфері вітчизняного будівництва.

Ліберальна Партія України ініціюватиме створення об’єднань підприємців у галузі будівництва (трести, виробничо-будівельно-фінансові об’єднання тощо) у рамках державно-приватного партнерства та спільно з органами місцевого самоврядування, що створить умови, які не дозволять спричинити збитки приватному інвестору (людині) при будівництві житла, а підприємству рейдерського захоплення з боку будь-яких третіх осіб, у тому числі контролюючих та правоохоронних органів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.