Питання громадського порядку, міліція

03 жовтня 2012, 11:31
Власник сторінки
0
220

Сьогодні всі новини заповнені повідомленнями про жахливі вбивства, напади, ґвалтування та зухвалі грабежі. Існує загроза терористичних актів.

Звичайний похід у крамницю чи рядова поїздка в громадському транспорті можуть закінчитися для людини лікарняним ліжком або, навіть, смертю через діяльність доморощених терористів, як це було нещодавно у Дніпропетровську. За таких умов питання пильності кожного з нас й участі в охороні громадського порядку, а також, звичайно,  виконання міліцією своїх обов’язків набувають особливого значення.

В розвинутих країнах Європи громадяни допомагають стражам порядку в багатьох речах. Там є нормою повідомляти про всі небезпечні речі, свідками яких вони стали. Що стосується поліції країн ЄС, то ці служиві не схожі на наших міліціонерів: їх фізична форма майже ідеальна, вони можуть не тільки професійно затримати злодія, але й надати медичну допомогу. Наскільки європейські  стражі порядку відрізняються від українських можна було побачити від час Євро-2012 у Києві та інших містах України. Втім, заради справедливості треба відзначити, що й вітчизняні правоохоронці на Святі Футболу, що відбулося цим літом в Україні, були на висоті: толерантні, ввічливі, завжди готові допомогти всім, хто цього потребував.

І наші громадяни під час Євро-2012 на хвилі загального піднесення змінилися на краще: допомагали ближнім і словом, і ділом. Напевне, це загальне ставлення до всіх і кожного з боку  членів нашого суспільства й правоохоронних органів зокрема у той час, говорить нам, що Україна може бути  справжньою європейською державою, де охорона суспільного спокою й захист кожного громадянина є нормою життя держави.

Що ж потрібно зробити, щоб наші громадяни в своїй країні почувалися безпечно і завжди могли розраховувати на допомогу міліції, захист своїх прав суспільством в цілому?  В Ліберальній партії України вважають що шлях до такого порядку лежить через подолання корупції в рядах внутрішніх органів та контролюючих органів України.

Ліберальна партія України шляхом впровадження дієвого механізму координації між силовими та контролюючими відомствами України, забезпечить захист життя, здоров'я, прав і свобод громадян, їх власність, у тому числі інтелектуальну, інформаційну і економічну безпеку, природне середовище, громадський порядок, суверенітет і територіальну цілісність України від будь-яких протиправних посягань. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.