Життя людина – головна цінність для суспільства

04 жовтня 2012, 10:53
Власник сторінки
0
860

Найвідоміші філософи, генії думки від прадавніх століть до нашого часу замислювалися над цінністю людини та її життя для суспільства.

Дехто з них вважав, що справжньою цінністю для держави є видатні особистості, які творять її історію та залишають свій яскравий слід на землі.

З цим важко сперечатися. Але чи так це? На жаль, у підручниках з історії ми не знайдемо, мабуть, жодного стародавнього суспільства, де людину та її життя вважали б справжньою цінністю. Людей приносили в жертву богам, з них робили рабів, катували, нищили у війнах та вбивали у концтаборах. У колишньому СРСР, «найсправедливішій державі світу», декларована цінність життя людини насправді мала «іншу сторону медалі» - переслідування за інакомислення, винищення інтелігенції, що не поділяла погляди влади на шляхи розвитку суспільства, й моралі, яка насаджувалась тодішньою владою.

Нова незалежна Україна також у своїй Конституції задекларувала цінність людини для держави, як громадянина і особистості. Але насправді «простим» людям нині живеться дуже непросто. Їм важко відстоювати своє право на гідне життя.

У той же час у Європі, поруч з нами, є інші країни – демократичні, демократично-ліберальні, які саме людину, її життя й цінності зробили  тим, заради что живе суспільство. Нині ми бачимо приклади «державного комунізму» у Швеції та Швейцарії, верховенство права й моралі, сімейних цінностей у Німеччині та Франції, інших країнах Євросоюзу. Адже ліберально-демократична система країн ЄС базується на засадах Загальної декларації прав людини, і ці права – непорушні.

Чи можна досягти такого рівня розвитку суспільства й такого ставлення до людини та її життя – не декларативного, а реального – в Україні? На це притання Ліберальна партія України твердо відповідає – так!  Це є метою її роботи.

Головною причиною деградації нашого суспільства, в тому числі і за роки незалежності України, яка призвела до стрімкого падіння добробуту сімей та зубожіння понад 60 % населення, що опинились за межею бідності згідно індикаторам ООН людського розвитку, Ліберальна партія України вважає відхід людини від віри. Це стало головною причиною втрати моралі, загальнолюдських цінностей, поваги один до одного у суспільстві. Бездуховність людини породила споживацьку культуру, цинізм, свавілля, безвідповідальність за вчинені дії, проституцію, наркоманію, СНІД тощо. Якщо ці явища терміново не зупинити, вони призведуть до знищення людини як творіння Божого. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.