Посаду Президента треба скоротити - взамін обирати 5 керівників гілок влади.

10 жовтня 2012, 20:51
Власник сторінки
Юрист, автор радикальної програми реформ і нової Конституції України.
0
492
Посаду Президента треба скоротити - взамін обирати 5 керівників гілок влади.

Де логіка, чому треба обирати одного Президента, який - як і депутати ВР - не несе жодної відповідальності ? Якщо один вождь великого племені папуасів, зрозуміло ... але багатомільйонної держави ?

Програма Революційної Ради України щодо реформування системи вищої державної влади.


А). Посада Президента - як глави держави, скорочується.  З метою ліквідації тоталітарного режиму - піраміди державної влади - Народ має обрати 5 найвищих керівників держави для реального поділу вищої державної влади на незалежні гілки :

1.Законодавчої влади – Голова Парламенту.

2. Судової влади – Голова Верховного Суду.

3. Виконавчої (економічної) влади – Прем'єр - Міністр.

4. Військової влади – Народний Міністр Оборони.

5. Контролюючої (правоохоронної) влади – Генеральний Прокурор – організовує роботу кримінальних судів, прокуратури та міліції для боротьби із злочинністю.                                

Пояснення: керівники цих 5 вищих органів влади є Державною Радою України. Вони є незалежними один від одного - мають рівний правовий статус і можуть бути достроково зняті з посади тільки Народом шляхом референдуму про довіру владі.

При кожній гілці державної влади має бути колегіальний орган управління для напрацювання законодавчих ініціатив та прийняття інших важливих рішень.

Законодавча - Парламент, Виконавча - Економічна Рада, Військова - Військова Рада, Контролююча - Колегія прокуратури, Судова - Рада суддів.

Народний Міністр Оборони відповідає за оборону держави та забезпечення порядку в мирний час і в перехідний період від тоталітарної системи влади до правової держави; гарантує зовнішню незалежність і конституційні права Народу України, недопущення узурпації всієї влади.

Члени ДРУ персонально відповідають за конституційний порядок в Україні, затверджують на посади керівників МВС, СБУ, Національного банку, які підзвітні їм і Народу і при потребі можуть брати участь з ними у засіданнях Вищої Державної Ради без права голосу.

Рішення Державної Ради приймаються колегіально більшістю голосів без права утримання від голосування. Начальники обласних Управлінь МВС і СБУ можуть бути зняті з посади місцевими Управами народовладдя за результатами місцевого референдуму про довіру владі.

Така структуру керівництва мирної демократичної держави повністю відповідає принципам розумного управління: колегіальне прийняття рішень і персональна відповідальність за гілку влади. Необхідність розподілу влади обґрунтована науковим аналізом  ОСНОВНА ЮРИДИЧНА ПРИЧИНА ЗЛОЧИННОСТІ ВЛАДИ згідно з Монтеск’є

Б). Діючий шахрайський закон про вибори депутатів ВР скасовується, як антинародний – такий, що дозволяє захоплювати владу шляхом обману і маніпуляцій волевиявленням виборців. Запровадити інститут представників Народу - необмеженої кількості конституційних виборців на основі тестування та (або) освітнього цензу. Розробити і прийняти цими виборцями новий закон про вибори влади, який стане основою конституції. Потім прийняти також шляхом коституційного референдуму Конституційні закони №1 ПРО ВЛАДУ НАРОДУ, № 2 ПРО ОБРАНУ НАРОДОМ ВЛАДУ, №3  та інші відповідно до:  юридична концепція легітимної революційної конституції України.

В). Конституційний суд, Верховна Рада - розпускаються.

Конституція Кучми оголошується нелегітимною і втрачає юридичну силу.

 Г). Взамін Верховної Ради утворити Народний Парламент України - компетентну законодавчу владу.  Парламент не має права втручатися в діяльність керівників обраних народом гілок влади і має складатися з двох палат:  Ради Громад - це представники з кожної області - юридична освіта не обов'язкова;    Ради Юристів - буде складатися з фахівців в області права. Голова Парламенту (законодавчої влади) - повинен обиратися Народом і мати право звільнити з роботи депутата - юриста, який не може виконувати роботу законодавця.

Д). Утворити на постійній основі при Обласних радах Ради юристів – місцеву законодавчу владу з правом приймати місцеві закони, обов'язкові для виконання всіма громадянами і органами місцевої влади на території області. Обласні ради перейменувати в Управи, що будуть складатися з Ради Громад і Ради Юристів.

Обласні, міські, районні державні адміністрації мають увійти до складу відповідних управ і бути їм підпорядковані. Депутатам без юридичної освіти – Ради Громад залишити тільки право законодавчої ініціативи, винесення питань на місцевий референдум та право контролю (наприклад, за діями державних службовців).

Повноваження центральної і місцевої законодавчої влади мають бути розмежовані окремим актом конституційного законодавства. В подальшому до Парламенту обирати тільки кандидатів. які набули досвіду в Обласних Управах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,вибори,влада олігархів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.