Житло для молодих сімей

16 жовтня 2012, 10:47
Власник сторінки
0
220

Кожному з нас відомий одвічний вислів про сенс життя: посадити дерево, збудувати будинок, виховати дитину…

Чи варто слідувати цьому порядку, чи ні – кожен вирішує для себе сам. Але, погодьтеся, без даху над головою будь-яка людина почувається зовсім кепсько. І навпаки, усвідомлення того, що є місце на землі, куди ти у будь-який момент можеш повернутися, і це - твій власний дім,  дає людині відчуття впевненості та свободи.

Найчастіше замислюватися про свій будинок чи квартиру люди починають створивши сім’ю, або ж перед тим, як вступити у шлюб та народити дітей. Таким чином, найбільш актуальним питання придбання нового житла є для  молодих сімей. Але саме їм важно назбирати потрібну суму навіть на перший внесок для отримання кредиту. Держава запровадила програму молодіжного кредитування, але далеко не кожна молода сім’я може його отримати. Та навіть отримавши, молодята часто стикаються з тим, що державні відшкодування надходять із значною затримкою. Пояснення одне: у бюджеті не вистачає коштів.

Житлові програми та пільгові кредити для молоді від держави – річ, звичайно, хороша. Та ця система повинна працювати як швейцарський годинник, а не буксувати  неначе старезне занедбане авто на кривій дорозі. Пора і в Україні звернутися до європейського досвіду, зокрема, надавати молодим людям, які мають постійну роботу, довгострокові кредити під низькі відсотки. А держава має гарантувати, що ці відсотки будуть незмінними протягом всього строку кредитування.

Ліберальна партія України ініціюватиме створення об’єднань підприємців у галузі будівництва (трести, виробничо-будівельно-фінансові об’єднання тощо) у рамках державно-приватного партнерства та спільно з органами місцевого самоврядування, що створить умови, які не дозволять спричинити збитки приватному інвестору (людині) при будівництві житла, а підприємству рейдерського захоплення з боку будь-яких третіх осіб, у тому числі контролюючих та правоохоронних органів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,ВИБОРИ 2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.