Гарантії для людини у випадку втрати здатності працювати

21 жовтня 2012, 12:38
Власник сторінки
0
198

Соціальне страхування - це соломинка для злиденного.

Народна мудрість свідчить: знав би, де впадеш, постелив би соломину. Такою соломинкою для людини має стати система соціального страхування. Свого часу метою її створення було забезпечення достатнього рівня компенсації доходу трудящих у випадку утрати роботи, працездатності, а також забезпечення реабілітаційних заходів. Й нині держава при посередництві системи соціального страхування має здійснювати низку виплат особам, які страждають від захворювань загального характеру, трудового каліцтва, професійної хвороби. Із фондів соцстраху виплачують допомогу у зв’язку із вагітністю і пологами; допомогу на поховання, пенсію і таке інше.

Страхуючись, людина намагається попередити ймовірну небезпеку, уникнути певного ризику, захистити себе і близьких від матеріальних втрат. Соціальний різновид страхування, на відміну від звичайного, передбачає наявність фактору трудової діяльності людини, її причетність до суспільства. Система соціального страхування покликана захистити працівника та його родину від зубожіння, яке подекуди настає через неможливість отримувати заробіток. Такий порядок має бути заведений у правовій державі, яка декларує своє ставлення до людини, як найголовнішої цінності.

Аби переконатись, що в Україні не все так добре, як написано на папері, можна, якщо подивитись на найближчий смітник, де з ранку до пізньої ночі риються – не від гарного життя – літні і не дуже люди. Вочевидь, суспільний лад в Україні потребує удосконалення, і досвідчені фахівці Ліберальної партії України нині опрацьовують найбільш ефективні механізми щодо цього.

Ліберальна партія України ініціює створення «Ліберально-солідарно-соціального фонду праці», який надасть гарантії найманому працівнику на виплату заробітної платні, у тому числі права на відпочинок та соціальний захист, а роботодавцю на отримання запланованого доходу, який вказаний в бізнес-плані. Має запрацювати дієвий механізм забезпечення виплати державних соціальних гарантій кожному громадянину України, який потребує соціальної допомоги. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.