ЯК ПАПЕРОВИЙ ШЕВЧЕНКО СТАЄ ПОВІЄЮ АБО НАТОВП НА БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ ПЕРШОТРАВНЕВОМУ

22 жовтня 2012, 19:18
Власник сторінки
журналіст
0
352
ЯК ПАПЕРОВИЙ ШЕВЧЕНКО СТАЄ ПОВІЄЮ АБО НАТОВП НА БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ ПЕРШОТРАВНЕВОМУ

Вибори, вибори, кандидати – супермени і молодці!

Ні для кого не є секретом, що на разі вся країна чекає на «всємогущіє» вибори, а для кого ця інформація була секретом, вітаю, ви  - той щасливчик, що живе в коропці з під холодильнику. І хоча ці перегони до «золотого стільця» ще не почалися, та від них вже давно нудить! До речі, цікаво, чим будуть заповнені білборди після цієї довгоочікуваної події?

Деталей передвиборчого марафону у всіх містах окремо не повідомлю, а от для тих «страстєй», що вирують у маленькому містечку Біла Церква відкривайте очі і чистіть вуха.

Отож зранку, на свято Спаса 19 серпня вся Біла Церква гриміла новиною, яка швидко облетіла місто: «Частина фабрики напівфабрикатів ТМ «Дригало», біля якої смердить дохлими котиками і цибулею, спалахнула як сірник. Ох чимало роботи було у червоних рятівників!» Версій загорання було аж дві: тління китайського паперового ліхтарика, що потрапив під дах будівлі, і, як заявила сама пані Дригало (котра до речі є кандидатом у народні депутати, яка балотується по 90-му виборчому округу), навмисний підпал політичними конкурентами. Як зясувалося, на прес-конференції, яку збирала Людмила Дригало у звязку з пожежею на її підприємстві, напередодні вона мала «гостей», що пропонували знятися кандидатці з передвиборчої гонки, за що обіцяли значну компенсацію та бізнесові пільги. Натомість пані Людмила відповідально заявила, що йтиме до кінця, не зважаючи на пропозиції та погрози недоброзичливців. Таким чином, подейкують, за свою наполегливість і поплатилася.



І тут 23 серпня на святкування Дня державного прапора України, падає, як дощ на голову, нікому з білоцерківців раніш невідомий, з деякою говіркою пана Азарова, депутат Віталій Чудновський, що гучно заявляє про себе, даруючи трьом спортсменам Білої Церкви, що боролися за перемогу на Олімпійських іграх у Лондоні, ноутбуки, а аудиторії, яка в більшості складалася з солдат військової частини міста – запальний концерт поп-гуртів «Армія» та «Авіатор». Багато чим були наповнені думки та очі зелених солдатиків, що з відкритими, повними слиною, ротами спостерігали за запальними дівчатами-армійками у тісних, ледь прикриваючи цензуру, костюмах. І тут… понеслась «жара». Більшість білбордів, сітілайтів, реклам та буклетів майорять імям та невдалим фото з Юлією Тимошенко, Віталій Чудновський. Згодом шпальти газет і новинні сюжети місцевої ТРК переповнені ПР-матеріалами пана Віталія.



А ось тут «пам-пам» і білоцерківців сполохує ще одна новина: «Кандидат у народні депутати, всім відомий власник «Білоцерківхлібопродукту» безпідставно знімає свою кандидатуру з виборів, і заявляє буцімто «Я радий, що у Білій Церкві зявилась така людина, як Віталій Чудновський. Тепер я спокійний за своє місто.» Тож тепер його місце займає пан Чудновський. (мінус один є)
         Згодом, одного файного ранку білборди наймолодшого кандидата у народні депутати від партії «УДАР» Романа Григоришина засвітились перед жителями міста обстріляні з пейнтбольних автоматів рожевою фарбою. При цьому білборди інших кандидатів, що розміщені поряд, а саме Віталія Чудновського, залишились не займаними.






Тим часом прокидається Руслан Зозуля і розгортає свою активну ПР- кампанію, хоч вона і не дуже яскраво заявляє себе перед білоцерківцями (про це можна сміливо заявити по рекламних буклетах Зозулі, що мокнуть у калюжах після рясного українського дощу)





В той час, як головними дорогами міста скачуть поперед одного білборди та сітілайти з інформацією «вибєрі меня, вибєрі меня», вдома деких жителів Білої Церкви роздаються телефонні дзвінки, автори яких пропонують людям продати свій хрестик у бюлетні за 100 грн., при цьому не називаючи, імя потрібного, кандидата. Така ж «лавочка продажу» проходить і на вулицях міста. Представники організації записують дані виборців, обіцяючи зателефонувати і назвати ім.я кандидата, за якого потрібно проголосувати. Знову, як і раніше, за кілограм гречки і пачку печива, люди продають свій голос, навіть не цікавившись прізвища «чувака», за якого мають відпрацювати обіцяного «паперового Шевченка». Але згодом не металеві язики язикатих хвесьок розносять відповідь до загадки: «Це 100 рублів за якогось Чудноського!»





Після підкупного серіалу міста, 3 жовтня у прямому ефірі телеканалу «ТВІ», вищезгаданий  «ударівець» молодий та активний громадський діяч Роман Григоришин «ріже правду в матку»: «Партія Регіонів, що на разі має рейтинг 5 %, не проходить ні по партійному списку, ні по «мажортарці». Вони намалювали самовисуванця Віталія Чудновського. І весь казус виявляється у тому, що ця людина прямо заявляє, що її підтримує Партія Регіонів: губернатор Київщини його представляє, на нього працює адмінресурс та бюджетна сфера тощо. В той же час, по місту майорять його білборди з надписом «Я чєлавєк Юлії Тімашенка і член партії «Батьківщина». Люди дезорієнтовані. І коли я приходжу на зустрічі до людей у двори, а в мене іншого виходу немає, бо я не міліонер і не мільярдер, то ставлю запитання: «Як ви думаєте, від кого балотується Віталій Чудновський?» - половина людей кажуть: «Звичайно, від «Батьківщини». Він же в газеті написав, що він «чєлавєк Юлії Тімашенка», а інша частина – «Він від «регіонів», його губернатор представляє!». - І що найцікавіше – каже Роман на «Політклубі» – коли на одній із зустрічей ми запитали пана Чудновського, від якої партії він балотується, Віталій відповів, що являється самовисуванцем.

       А чому тоді вас підтримує Партія Регіонів?

            Ну, кагбе, оні увіділі во мнє хазяйствєнніка.

       То ви ж пишите, що  ви «чєлавєк Юлії Тімашенка».

       Ну да, я чєлавєк Тімашенка – відповідає Чудновський. Зараз пан

Віталій створив соціальний центр -  продовжує монолог на «Політклубі» Григоришин – і я думаю, ні для кого не є секретом, що він якось звязаний з Юлією Льовочкіною, яка балотується у Феодосії, та от, кампанія цих двох людей ідентична. І ці «соціальні центри» дають людям по 100 гривень нібито в 4 етапи. Натомість білоцерківці, які отримують гроші, мають дати свою копію паспорта та ідентифікаційного коду.» – Заявляє Роман Григоришин. А тепер білоцерківці побоюються, чи не будуть з їхніми паспортними та ідентифікаційними даними проводитись якісь махінації.

         Обміном персональних даних на «Шевченка» неочікувано стало одне з приміщень заводу «Першого травня», де на разі вишиковуються довжелезні черги. Невже і завод продали? Ця інформація залишається прихованою.

         Та на цьому серіал бурхливих подій не закінчився. Після висловлювань наймолодшого кандидата по 90-му округу, Романа Григоришина, ввечері 4 жовтня зі словами «Смативай удочкі!» та «Малолєтка, снімайся с вибаров!» на «ударівця» та його довірену особу було скоєно напад. Двоє невідомих напали на них ззаду. Один затис Олені руки і рота, а інший, збивши Романа Григоришина з ніг, почав завдавати йому удари руками і ногами по обличчю та голові. Кандидата у народні депутати забрала до лікарні карета «швидкої». Там зафіксували численні забої, а Олену відвезли у міськрайонний відділ МВС для дачі свідчень.

Роман Григоришин вважає, що передумов бандитським засобам стосовно нього накопичилося чимало. По- перше, успішна виборча кампанія, адже «ударівець» набирає обертів та викликає довіру у виборців. По-друге, 04 жовтня ним та журналістом Костянтином Климчуком було зафіксовано факт проведення інструктажу для групи молоді, яка мала б збирати особисті дані громадян, у рамках передвиборної махінації так званого "Міського руху "Переможець гарантує".

Що це за забави і що далі чекати біло церківцям – не відомо. Але будемо сподіватися, що короткий передвиборчий термін пройде спокійно.

Анжела Горобинська




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.