Політичне некрофільство або вистава “Вибори 2012”

25 жовтня 2012, 11:51
Власник сторінки
0
194
Політичне некрофільство або вистава “Вибори 2012”

Влада і опозиція наче некрофіли ґвалтують трупи своїх партій, відчайдушно намагаючись отримати хоч якесь задоволення. І народ їм вірить попри мух і сморід!

Ось і підходять до кінця чергові українські вибори(стандартні балачки про фальсифікації та революції після 28 жовтня не рахуємо). Підсумовувати, нажаль, нема що – все відбувалося як завжди: старі обличчя, старі обіцянки, старі або усучаснені методи боротьби… Скоро всі актори цієї вистави під назвою «Вибори 2012» зможуть зітхнути з полегшенням. Адже політикам кілька місяці доводилося вдавати з себе добрих дядечок і тітоньок, а виборці весь цей час, згідно сценарію з 90-х років, вірили, обурювались, продавались… Що не кажіть, а люди втомились. Ні-ні, не від одноманітності, бо їм підсвідомо подобається ця гра. Вони знають як у неї грати і навіть програючи щоразу вважають це цілком нормальним. Хіба багато рабам треба? Хліб(чи гречку?) дадуть і видовищ у нас багато(терористи, вбивці, грипи, катастрофи)… Звичайно, не всі такі. Завжди є кілька акторів-романтиків, які сподіваються, що цього разу вистава закінчиться інакше. Нажаль, жоден з них, попри гучні заяви, не здатен спалити цей театр. Та й навіщо? Тоді виникне пустота, яку майже ніхто не знає чим заповнити. Все-одно, старі актори вже не зможуть без гри, як не змогли у 1991… Вони змінять декорації, перейменують театр, куплять нових маріонеток, але суть залишиться т ж сама.
Вже достатньо сказано про однаковість двох сил – опозиції та влади. Дресировані голосувати “за менше зло” ніяк не реагують на цей факт. Хоча це не важливо, бо влада і опозиція програли ці вибори ще до їх початку. Вони наче некрофіли ґвалтують трупи своїх партій, відчайдушно намагаючись отримати хоч якесь задоволення. І народ їм вірить попри мух і сморід!.. Та що там казати – багато-хто й сам приєднується до цих збочених оргій, бо “не бачить іншого виходу”. Як тут не згадати індійську приказку “Кінь здох – злізь”. Можливо, це страх перед невідомим майбутнім, може звичка чи прив’язаність до коня. Схоже, що стабільність, якою пишається одна з партій досить вдале гасло для жителів нашої країни. За місяць-другий виборці деяких політичних сил будуть нити про те, що їх використали, хоч вони знали своє майбутнє і самі підставили свої дупи за обіцянки чи пару сот гривень. І всі знову дружно критикуватимуть політиків, робитимуть мітинги, голодування, протести аж до нових виборів, де все знову повториться. Але, можливо ,колись все зміниться і опозиціонерами будуть не тому, що це модно, а при владі не тому, що там можна награбувати цілий статок. Це вже є, десь там – у паралельних вимірах, на інших планетах. Але не в нас…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: театр,опозиція,вибори,влада,обіцянки,партії,виборці,політики,ВИБОРИ 2012,некрофілія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.