Рецензія на книгу Ярослава Федорчука «Волинянин. Напередодні»

02 листопада 2012, 02:14
Власник сторінки
0
446
Рецензія на книгу Ярослава Федорчука «Волинянин. Напередодні»

Хто не знає свого минулого - немає майбутнього.

Останні тридцять років життя радянської влади описуються у книзі Ярослава Федорчука. Автор пережив цей період і по гарячим слідам пише свої думки, які комбінуються з фактами та вимальовують картину тогочасного життя.

Видання починається зі вступу відомого поета і прозаїка, лауреата літературний премій ім.. В. Сосюри та «Благовіст», народного депутата України – Віктора Терена, який має назву «Головний герой повісті  – правда». І справді, констатуючи факт, рецензент так пише про правду в цій книзі та закликає її прочитати «…І цією правдою повість і світла, і, я б сказав навіть так, – художньо красива. Прочитай, шановний читачу, цю сповідь і сам збагатишся тією правдою та її чистотою».

Дуже символічно розпочинається і сама книга. Описуючи образ храму, автор торкається чогось дуже близького і рідного для кожного з нас.

Головний герой твору – Олександр. Кремезний чоловік, який понад усе любить чесних людей, які не приховують темні сторони свого внутрішнього Я. Великі сильні руки та спокійна мова викликають довіру в його оточуючих.

Протестуючи проти хиб і пороків партійної влади, автор зброєю правди, не втрачаючи української душі, зсередини підриває самі устої комуністичної  радянської системи. І не дарма в нашого мудрого народу є таке прислів’я: все минеться, одна правда останеться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.