Резолюція Європарламенту. Як Європарламент резолюцію приймав

14 грудня 2012, 17:58
Власник сторінки
0

І відповідь української влади.

В той час, коли ЄС має окрім економічних ще й політичні проблеми:

Gazeta Wyborcza: країни Центральної Європи закривають очі на те, що відбувається в Угорщині та Румунії

Ми закриваємо очі на те, що повинно нас турбувати в плані практик демократії. Нам треба розуміти побічні ефекти від цього. Угорщина і Румунія тестують нову політичну культуру в регіоні, відсуваючи все далі і далі тонку червону лінію, на якій закінчується демократія. Якщо ми цього не помічатимемо, то чума прийде і до нас», - зазначає видання. 

Так ось, на тлі згортання демократії в південних країнах ЄС, той самий ЄС чомусь "закриває на це очі".  Але стурбованість болгарських друзів Партії Регіонів - българских прогрессивных социалистов - для них надважлива! У мене взагалі є сумнів, що ті, хто голосував за цю поправку в ЄП, в принципі розуміє специфіку української дійсності, тобто, чи є в них розуміння, які процеси сьогодні відбуваються в Україні? Для них це нонсенс, що корінна Нація може дискримінуватись. Що може дискримінуватись національна мова, національна культура, штучно викривлюватись національна історія, обрехуватись національні герої. Вони собі такого не можуть уявити. Вони не можуть цього розуміти, збагнути. Хіба можуть уявити ті ж самі болгари, що в їхньому національному парламенті вийде представник турецької меншини (яка присутня там) і почне виступ турецькою мовою? А німці, німці можуть собі таке уявити у Бундестазі? Чи може собі уявити француз (у Франції діє закон про захист національної мови - французької - "закон Тубона"), що у французькому парламенті вийде представник арабів (виходець з Алжиру чи Тунісу, скажімо) і почне своє звернення арабською мовою? Що їхні телеканали, газети і журнали будуть представлені лише на 10% національною мовою? Для них це із області фантастики. Але вони беруть на себе відповідальність голосувати за прогресивно-соціалістичні поправки європейських друзів Партії Регіонів. І що ж цікаве, так це те - а хто голосував? Ліві партії. І ще один момент. В Європарламенті рішення приймаються простою більшістю. Там нема жодної потреби у наявності 50%+1 євродепутатів. Ну, наприклад. Якщо із 750-ти євродепутатів у залі буде присутньо лише 10, то голосування все одно відбудеться. І якщо із цих 10-ти "ЗА" проголосує 6 (шість), то таке рішення буде вважатись прийнятим і таким, що його підтримав Європарламент. )))  Скільки ж проголосувало за прогресивно-соціалістичну поправку друзів ПР? Із 378-ти присутніх "ЗА" проголосувало 189. Жоден євродепутат-націоналіст не підтримав пропозицію поправки євро-ліваків.

Примітно, що напередодні відбулись консультації із Ющенко...

Though the association agenda with Ukraine is still on, the country must prove its commitment to genuine democracy before an agreement can be signed, say MEPs in the light of the unsatisfactory 2012 elections which were meant to be a key test of Ukraine’s progress.

In a resolution adopted on Thursday Parliament confirms the EU’s commitment to signing the association agreement with Ukraine, possibly in time for the Eastern Partnership Summit in Vilnius in November 2013, but only if the country demonstrates tangible progress towards democratic principles, rule of law, independence of the judiciary and media freedom.

MEPs regret that the 2012 parliamentary elections, which were to be "a key test" for Ukraine’s development into fully‑fledged democracy,  failed to meet international standards and were "a step backwards" compared to previous elections. They cite reports of intimidation of candidates and electoral staff, lack of balanced media coverage and irregularities in the vote count. 

The House calls on the Ukraine government to address the inconclusive results in some electoral districts and the shortcomings of the electoral law  and urges it to find, together with the EP’s envoys Aleksander Kwasniewski and Pat Cox, a solution to the Tymoshenko case.

Nevertheless, MEPs support the European aspirations of the Ukrainian people and warn against attempts to isolate Ukraine, which could lead to "favourable conditions for undemocratic regimes". The EU remains committed to working with Ukraine, they say, to help it improve democratic institutions and advance essential reforms. They call on Council to further advance the EU-Ukraine dialogue on visa liberalisation.

The resolution also calls on the Ukrainian Parliament to reject Bill 8711, which was adopted recently at first reading and limits freedom of expression and assembly to support the rights of lesbian, gay, bisexual and transgender people.

MEPs voice concerns about the rising nationalistic sentiment in Ukraine which led to the election of the "Svoboda" Party to the Parliament of Ukraine. The EP recalls that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU’s fundamental values and principles and it appeals to pro-democratic parties in the Ukrainian Parliament not to associate with, endorse or form coalitions with this party.

Background

Moves for the EU to sign the association agreement negotiated with Ukraine were frozen in 2011 following the arrest of Ukraine's former Prime Minister Yulia Tymoshenko. If the EU and its Member States sign the agreement it will need formal consent by Parliament and ratification by the Member States to enter in force.

Procedure: Non-legislative resolution

REF. : 20121213IPR04603


Повний текст


Напередодні дебатів євродепутатів у Страсбурзі  перебували як офіційні українські представники, зокрема представник України в ЄС Костянтин Єлісеєв, а раніше в неофіційній якості - Віктор Ющенко. Європейські політики та посадовці кажуть, що в ЄС зараз вималювалася чітка смуга поділу між тими країнами, які готові йти на певні поступки Києву і тими, хто вважає її занадто проблематичною і недостатньо європейською. До першого табору зараховують насамперед Польщу, деякі країни північної Європи та частково Британію. В іншому таборі – найвпливовіші країни ЄС – Франція, Німеччина та низка південних країн Європи.


Адже, в резолюції йдеться в першу чергу про стан демократії і політичні переслідування за вибірковим принципом. Про стан прав людини, основних свобод і верховенства права. Стан внутрішніх реформи, у тому числі  боротьба із всеобсяжною і тотальною корупцією. Про стурбованість повідомленнями про погіршення свободи ЗМІ, що у нас застосовується практика контролю, прямо чи опосередковано, щодо змісту повідомлень в національних засобах масової інформації. В резолюції також йдеться про висновок Венеціанської комісії та ОБСЄ/ODIHR щодо парламентського закону про вибори і рекомендації, які стосуються підсилення реального впливу опозиції. В резолюції є чіткий заклик до негайного проведення судової реформи в Україні. Європейський парламент висловив жаль у зв'язку з тим, що за оцінками міжнародних спостерігачів, виборча кампанія в Україні в ході парламентських виборів в 2012 році не відповідала основним міжнародним стандартам і стала кроком назад у порівнянні з попередніми виборами в 2010 році.

І що ми чуємо у відповідь від представників влади? Яка ж реакція? Українська влада відреагувала лише на поправку болгарських прогресивних соціалістів - це болгарська партія старої закваски, друзі Партії регіонів (політичні і світоглядні) - на поправку щодо ВО "Свобода", за яку із всього Європейського парламенту (750 євродепутатів) проголосували лише 189 (із 378 присутніх).

Михайло Чечетов: Європа прямо і відкрито сказала Яценюку, що расистські, ксенофобські погляди «Свободи», з представниками якої він хоче співпрацювати, суперечать цінностям Євросоюзу

Перед керівником парламентської фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком стоїть важливе завдання - виконати резолюцію Європарламенту. Про це заявив народний депутат України, член фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ у Верховній Раді Михайло Чечетов, коментуючи резолюцію Європарламенту, в якій соціалісти і демократи ЄП закликають демократичні партії в українському парламенті не створюватиме коаліцію зі «Свободою».

«Ви подивіться, весь світ обговорює резолюцію Європарламенту, в якій звучить прямий заклик до Яценюка - не створювати коаліцію зі «Свободою», відмовитися від співпраці з політичною силою, яка привела в головний законодавчий орган країни ксенофобів і націоналістів», - зазначив Михайло Чечетов.

(с) Прес-служба ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

Ми бачимо відверте знущання влади. Відчуваєте політ думки "апологетів демократії та європейських ціннстей"? Виявляється, що Резолюція Європарламенту адресувалась Яценюкові і саме Яценюк має виконувати Резолюцію )))  Мабуть, офіційний Київ так і вітзвітує влітку 2013-го у Стразбурзі - Яценюк не виконав вашу Резолюцію. )))

Резюмую.

Резолюція Європарламенту є такою, яка вона є. Але реакція правлячої партії - є просто "фєєрічною" )) Відповідь Партії Регіонів, на відміну від порожніх фраз МЗС - це просто "класика жанру".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.