Ім'ям виборців. Маніпуляції

15 грудня 2012, 01:03
Власник сторінки
0

Або - битись чи не битись?

Перші два дні роботи нового парламенту буквально розірвали інформаційний простір. Не вчухають пристрасті навколо вибитих дверей, вибитих зубов, поваленого паркану, штовханини біля трибуни, некоректність Фаріон по відношенню до прем'єра. Мовляв, весь світ побачив низький рівень нашого парламентаризму. Мовляв, тому люди і не довіряють українському парламенту - бо за такі зарплати вони там дурницями займаються.
)))

Абсолютно очевидно, що тут присутня відверта маніпуляція. Причому, маніпуляція створюється саме "провладною більшістю" через посередництво провладних ЗМІ, або через своїх інтернет-дописувачів.

Маніпуляція перша. Партія регіонів обрала дуже зручний спосіб виправдовувати будь-яку свою діяльність - у них все робиться ім'ям виборців. Але, звідки той виборець у бандитів? Партія регіонів про це мовчить. Адже, цілком очевидно, що у Партії регіонів нема стільки виборців, щоб мати таке кількісне представництво у Верховній Раді. Реальний рівень підтримки для них - 12%. Але, від імені, як мінімум половини українських виборців (30% намальовано за партійним списком, плюс намальована перемога мажоритарників), ця зграя творить свої безчинства. Взяти Уряд, або ті ж суди. Можна подивитись на діяльність фракції ПР у парламенті минулого скликання. Але, все це робиться ім'ям виборців, котрих ця "політична" сила реально не має.

Маніпуляція друга. Всю відповідальність за те, які методи доводиться застосовувати у стінах Верховної Ради, влада намагається перекласти на ВО "Свобода". Мовляв, подивіться на цих хуліганів! )) Це провокатори, вони нищать український парламентаризм. Саме завдяки ним Європа нас не хоче бачити! ))) Адже, цілком очевидно, що "Свобода" такою важкою працею, із таким трудом, з такими потугами, не для того йшла у парламент. Очевидно, що ті методи, які змушені застосовувати опозиціонери із "Батьківщини" і "Свободи", це вимушені заходи. Якщо саме Партія регіонів роками нищила парламентаризм в Україні; якщо саме Партія регіонів "продавлювала" потрібні Кремлю або Януковичу, або Ахмєтову із Фірташем законопроекти, не гребуючи ані металевими ланцюгами, ані бейсбольними бітами, ані антикварними стільцями, не жаліючи голови своїх опонентів із опозиції, і не шкодуючи електронну техніку; якщо саме Партія регіонів постійно голосує чужими карточками, коли 20 депутатів в залі голосують двома сотнями карточок. І до них не доходить, що це погано, що так робити не можна, що це не правильно. Ви не за це отримуєте зарплатню (і не малу), вас не для того обирали туди. А замість дискусії, Партія регіонів звикла застосовувати силу. І пояснювати щось, аргументувати, полемізувати - немає жодного сенсу. Бандитська зграя у парламенті силою нав'язує більшості українців свою волю, свої звички, свої забаганки. Тобто, що захочуть, то й зроблять. А не подобається - влаштують масове побиття і все одно зроблять по-своєму. Як у такому випадку слід діяти? Як цьому завадити? Демонструвати, що такі методи більше не пройдуть, боротись із цим, протистояти цьому. В який спосіб? На даний момент спосіб є один - силовий. Саме такий спосіб парламентаризму останнім часом нав'язала нам бандитська Партія регіонів. Тому, нічого не залишається, як битись, "вигризати" те, що в нормальних країнах вирішується цивілізовано. Для того, щоби подавати свої законопроекти, які спрямовані на виконання передвиборчої програми, потрібно отримати профільні комітети. Потрібно мати представництво у Призидії. Треба виконувати закон про регламент, Конституцію України в решті решт. А Партія регіонів нічого просто так віддавати не збирається. Бандити хочуть контролювати все. І право голосувати чужими картками - для них основне, це грунт. І за це "регіонали" готові битись насмерть. Опозиція мусить достойно представляти своїх виборців. Адже, нічого не залишається, як битись за свою квоту у Призидії, битись за комітети, битись за дотримання закону про регламент і Конституції України. І в данному випадку, на тлі нашого сумного, я би сказав, навіть, похмурого сьогодення, битись із Партією бандитів - це єдиний правильний шлях.

Маніпуляція третя. Влада створює штучні провокації. Не маючи жодних важелів впливу на ВО "Свобода", бізнес-шантажу чи ще чогось подібного, все що залишається владі - створювати штучні провокації. Ось, наприклад. В перший день роботи Верховної Ради нового скликання Партія регіонів планувала затвердити кандидатуру спікера, першого віце-спікера і просто віце-спікера. За планом це мали бути "регіонал", комуніст та самовисуванець. На "худий кінець", замість самовисуванця - контрольована людина від ОО або "УДАРу". Але головне було, це затвердити кандидатуру нового старого прем'єра - товариша Азарова. І Азаров мав виступити із доповіддю та відповісти на низку запитань парламентарів. Товариш Пахло поставив умову, щоби під час його "бенефісу" у залі не було "незручних" депутатів із "дурними" запитаннями. І як здивувалась частина "батьківщинівців" та "свободівців", коли зранку прийшли на роботу, а їх гоняють по всіх 5-ти виходам, але ніде не пускають. Стоїть такий собі нахабний писок прапорщика із наказам "не пущать" і відверто закриває прохід. Йому і посвідчення показують, і просять старшого покликати. Прапорщик невмолимий - стоїть як гора. Ну і отримав по зубах, щоби наступного разу не виконував протиправних наказів, певною мірою навіть злочинних. Прапорщик отримав в зуби справедливо. Народного депутата повинен пропустити на роботу, а не тілом закривати вхід і штовхатись. Двері виявились зачинені, тим не менш. Довелось ще потрясти і двері, щоби "заповітний Сім-Сім" відчинився.

Маніпуляція четверта. Нищення майна. Тут слід зауважити, що паркан встановлено незаконно. За Конституцією України громадяни мають право доступу до зали Верховної Ради, на верхні яруси, і звідти спостерігати за засіданням. В Британії туристи, або звичайні перехожі спокійно заходять в середину парламенту, так саме і в Берлині, в Бундестаг можна спокійно зайти. Теж саме і у Франції. І у нас це прописано Конституцієй. Але, в минулому році після масових і надто бурхливих протестів "чорнобильців", "афганців" та дітей війни, чомусь біля Верховної Ради з'явився цей паркан. І, що характерно, всі від нього відхрестились. Ніхто не взяв офіційну відповідальність за його встановлення. Верховна Рада "перекинула стрілки" на КМДА, а КМДА в свою чергу зіграла у пінг-понг, і "відправила назад до ВР". Тобто, що маємо у підсумку - паркан незаконний і "безхозний". Кілька секцій "Свобода" відпиляла. )) Чи змінить це щось у практичній площині цього питання? Навряд. Впевнен, що міліція підсилено пильнує, наряди там несуть підсилене чергування. І незабаром побачимо новий паркан. Хоча, зайвий раз нагадати про "народність" українського парламенту було не зайвим. Пиляли цей паркан і до "Свободи", це робив раніше Андрій Парубій, впевнен, що і в майбутньому його ще не раз спилять. ))) Головне, не поводитись так, начебто так воно і має бути і це нічого такого страшного. Треба постійно нагадувати владі про те, як воно має бути по закону у той спосіб, який доступний і який влада розуміє.

Маніпуляція п'ята. Відбулась штовханина, навіть бійка, біля парламентської трибуни. Перший раз це відбулось завдяки порушенню закону про регламент і Конституції України ніким іншим, як Партієй регіонів, коли пані Кужель протидіяла порушенню закону і висмикнула у "регіонала" чужу карточку, якою той намагався голосувати. Тоді ногами був побитий прямо "не відходячи від каси" опозиціонер від ОО. Відмітились прокремлівська шавка "регіонал" Гадік Калєсніченка та племінник Кадирова, теж "регіонал". Не менш вражаючою була відповідь на запитання журналістів стосовно даного інциденту. Це якось в ЗМІ не роздмухувалось, не "мусолилось", не "піднімалось". Навпаки, всі ЗМІ стояли "на вухах", що "Свобода" почала бійку і це не парламентські методи))). Хоча, Батьківщина адекватно відреагувала на порушення Конституції, а Свобода вчасно прийшла на допомогу. Чисто випадково витерли ноги об парламентську ковдру - Ельбруса Тедеєва. Другий раз був - коли Гадік Калєснічєнка почав свій виступ з парламентської трибуни підкреслено недержавною мовою. І він це відверто демонстрував і робив це навмисно. Звичайно, що йому було зроблено зауваження, після чого до трибуни пішли "свободівці", а на захист Гадіка рванули всілякі Волкови та інші "регіонали". Тут вже обійшлось лише штовханиною. Але, треба вчити покидьків відноситись із повагою до українців.

Маніпуляція шоста. Фаріон vs Азаров. Ну, тут все й так зрозуміло. Фаріон ще дуже коректно поставила питання товаришу Азарову, з огляду на те, як воно знущається з українців.

Адже, маємо ось таку ситуацію, поки що. Партія гандонів почала отримувати по мірі можливостей більш-менш адекватну реакцію на свої беззаконня, які вони останнім часом вже звикли робити абсолютно безкарно. І все, чим можуть зараз відповісти "гандони" - "перекидати стрілки", лементувати "Сам дурак" і творити масштабні інформаційні маніпуляції, або навіть наклепи.

P.S. На завершення скажу, бачив кінцівку "Баааальшой пааалітікі" гніди Кісєльова на "Інтері", на 1:00 годину ночі були запрошені до студії Лєна Бандарєнка (Партія гандонів) та Андрій Іллєнко (Во "Свобода"). Я не буду коментувати хід дискусії, кому цікаво - подивляться в інтернеті. Зауважу лише на одному. ВСІ питання, підкреслюю, АБСОЛЮТНО ВСІ питання, у всіх семи так званих "раундах", стосувались безпосередньо і ВИКЛЮЧНО лише ВО "Свобода". Причому, постановка питання постійно "закручувалась" таким чином, що відповідь Іллєнка автоматично починалась із того, що йому потрібно все спростовувати і виправдовуватись. А Лєначкє Бандарєнкє відводилась роль "підливати олії в огонь". На що спрямовані ці "політичні шоу" у провладних ЗМІ, в принципі, зрозуміло. Це ще одна маніпуляція - №7.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.