«Тіньовий уряд» не потрібний, у «тіні» працює легальний Кабмін

24 грудня 2012, 10:11
Власник сторінки
Народний депутат України
0
262

Якщо опозиція створить «тіньовий уряд», то вона покаже міжнародному співтовариству, громадянам України, що нинішня влада ніби то діє публічно, за міжнародними нормами, легітимно.

Влада в понеділок 24 грудня розпочала форування уряду. Саме тоді Віктор Янукович зробив головні  призначення. У опозиції заговорили про те, чи доцільно формувати «тіньовий кабінет». На це є різні погляди.
 
Але партія "УДАР" не братиме участі у формуванні тіньового уряду. Це спільна позиція «УДАРівців», підтверджена лідером партії Віталієм Кличком.
 
Ми бачили, що після того, як уряд Юлії Тимошенко пішов у відставку, «Батьківщина» намагалася створити, і зробила це формально так званий тіньовий уряд.
 
Напевне, опозиціонери тоді думали: що передавши цивілізовано владу супротивникам, регіонали будуть теж цивілізовано ставитися до опозиції. Але трапилося не так. Спочатку Янукович за допомогою Конституційного Суду переписав Конституцію, призначив уряд, посадив у тюрму Тимошенко, Луценка та інших.
 
Головним завданням опозиційного уряду має бути нагляд за діями влади, аналіз і публічна реакція на роботу діючого уряду. Але якщо призначений президентом уряд працює не публічно, у закритому від експертів, громадян та опонентів режимі, то як його дії можна моніторити?
 
Та й складається враження, що самі міністри не знають, що робиться на вищих щаблях влади. Пригадаймо, як приймася держбюджет-2013. Навіть міністри і діючі депутати не знали його параметрів аж до голосування.
 
То вже з огляду на це, немає сенсу формувати «тіньовий уряд».
 
Але тут є ще й політичний момент.
 
Якщо опозиція створить «тіньовий уряд», то вона покаже міжнародному співтовариству, громадянам України, що нинішня влада ніби то діє публічно, за міжнародними нормами, легітимно.
 
А цього робити не можна в жодному випадку.
 
Геннадій Ткачук,
Народний депутат, фракція «УДАР»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,Юлія Тимошенко,Віктор Янукович,Адміністрація Президента,Кабінет Міністрів,Юрій Луценко,Конституційний суд,державний бюджет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.