Інформаційна істерія

27 грудня 2012, 13:09
Власник сторінки
0
357

Маніпуляції масовою свідомістю.

Кожна нація, — писав український письменник і публіцист Юрій Липа, — як і окрема людина, може висловити себе і своє лице у безнастанній боротьбі з матеріальним і духовним оточенням. Тільки у такій боротьбі виробиться природна сила України та її вартість світу».





Мабуть всі вже відчули інформаційну істерію довкола "Свободи", опозиції в цілому і їх діяльності у Верховній Раді.
"Всі вони однакові, навіщо ми голосували", - пишуть одні.
"Навіщо вони влаштовують бійки, якщо нічого не міняється", - пишуть інші.
"Всі популісти і тільки до кормушки лізуть".
"Провокатори".
Ну і безумовно стара опера про головне, яка персонально присвячена "Свободі". 
"Це проект влади". І щоб "Свобода" не зробила, щоб не заявила. Те, що від неї очікували, або те, на що не очікували. В будь якому разі все підводиться під одну теорію - "це проект влади".

Не дістались комітети у Верховній Раді - навіщо ви туди йшли і навіщо агітували за себе голосувати. Б'єшся за ці комітети - навіщо ви б'єтесь, працювати треба. Отримав комітет - "дорвався до кормушки, як і планувала Партія регіонів". Не отримав комітет - "навіщо обманювали виборців і йшли у Верховну Раду, толку все одно немає".

І це не лише провокатори і проплачені ЗМІ або блоггери розповсюджують. Ця думка вже поширилась в масах. Пройшло лише кілька днів нової ВР, а таке враження, що знову все пропало. Результатів нема, покращення знову нема. А мабуть за кілька днів мало би бути...

Хочеться висловити свою думку. Невже не зрозуміло, що влада жодного комітету не віддасть? Невже не зрозуміло, що тільки бійками можна бодай щось вибити, принаймі якусь присутність у тих комітетах, аби хоч якось впливати? Невже не зрозуміло, що блокування роботи ВР тільки на користь владі, бо можна звинувачувати у "покращенні" опозицію і беспосередньо "Свободу"? І тоді влада може призначити дострокові вибори? Треба вигризати те, що можна вигризти, але парламент має працювати. Поганий склад парламенту, дуже поганий? Але кращого не буде, бо влада не дозволить цього. Що може за кілька днів змінити одна фракція у 37 депутатів? Є законопроекти, вони вже подані до ВР. Можливо, щось і вдасться проштовхнути. Це і економічні, і соціальні, і гуманітарні законопроекти. 

Слава Богу, що "Свобода" буквально вигризла присутність у всіх комітетах. Тому що "проект Партії регіонів"? А якби не вигризла? Тоді що - "обманювали виборців, нічого не міняється, ні на що не здатні"?

Істерія буде і далі нагнітатись ще сильніше. 

P.S. Одеська істерія. ЗМІ маніпулятивно подали інформацію про штурм Одеської міської ради, буцімто, "шизануті свободівці" ломились до зали засідань, бо міські депутати перейминовують вулицю Юрія та Івана Лип. А насправді ж, штурм був вимушений і спровокований міською владою. Народний депутат України Павло Кириленко під час відведених законом України днів для зустрічі із виборцями (див. закон про регламент) приїхав до Одеси. До нього звернулись підприємці, що їхній бізнес забирають... (представники південних народів). Звернулась громада щодо перейменування вулиці. Народний депутат за українським законодавством має повоноваження бути присутнім на сесії міської (так саме і обласної чи районної) ради. І коли Павло Кириленко прийшов до Одеської міської ради, показав депутатське посвідчення, його не тільки не пустили, а застосували силу. І слізогінний газ. Міські депутати забарикадувались із середини. Це протизаконні дії і з цим має розбиратись прокуратура. Міліця мало того, що ніяк не відреагувала на порушення закону, а навпаки, стала на бік міських депутатів. Ось тоді і розпочався вимушений штурм, щоби народний депутат України потрапив у середину, як це прописано українським законодавством. Хоча, так саме мають право на присутність під час сесії міської ради і звичайні громадяни - мешканці Одеси.

Що нам повідомили у ЗМІ? "Хочуть перейминувати вулицю якихось там націоналістів Лип, а "Свобода" в знак протесту почала штурм"...  Начебто, ще й підставивши підприємців... а те що народний депутат йшов на засідання Одеської міської ради також і з проблемою підприємців, ніхто в ЗМІ навіть і не згадав.

Потім за сценарієм починаються розмови, що "Свобода" займається "цирком і шутовством"...

Адже, так комусь потрібно, хтось не шкодує сил та засобів на інформаційну істерію...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.