ПФ№2 Березовский

04 січня 2013, 17:02
Власник сторінки
Маркетолог, політолог, літератор
0
334
ПФ№2 Березовский

Політичні фільми. №2 Березовский

Рекомендую документальний фільм Андрія Кондрашева “Березовский” всім, хто хоч трохи цікавиться політикою. У фільмі коротко викладений весь життєвий шлях скандально відомого олігарху, починаючи з його перших спроб бізнесу та афер, закінчуючи програним судовим процесом та самоізоляцією.

Фільм показує жахливі моменти російської політики 90-х. Березовський готовий йти по трупах заради свого збагачення та владного тріумфу. Березовський – це яскравий типаж успішного ліберала, для якого немає нічого святого, ніяких меж, який періодично зачищає своє оточення, щоб утриматись на плаву. Фільм демонструє маленькі та великі хитрощі Березовського, які йому допомагали наблизитись до Єльцина, здобувати фінансові та політичні перемоги.

Одним з найцікавіших епізодів фільму – є журналістське розслідування отруєння екс-ФСБшника Литвиненка. А для українських глядачів не залишаться осторонь 2 провокації, напряму пов'язані з Україною, метою яких була дестабілізація ситуації, як в Україні так і в Росії. Мова йде про викрадення опозиційного кандидата в президенти Росії Івана Рибака, якого таємно перевезли через кордон до Києва, і (згідно висловленої думки) хотіли вбити під Львовом. Друга провокація – це запланований вибух біля штабу Ющенка на вулиці Боричів Тік під під час Майдану. Славетні українські спецслужби завадили обом провокаціям). Цікаво слухати коментарі керівників (на той час) СБУ, запис розмови Березовського та Жванії, коментарі фігурантів тих справ.

Звісно, хтось назве цей фільм “кремлівською пропагандою”, але навіть якщо так – навряд чи виникне сумнів в якості фільму, як художньої так і технічної (чого вартий політ на вертольоті над будинком Березовського в Британії).  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Россия,фильм,Березовский,олигархи,олигарх,документалістика,Березовський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.