В Рівному заробляють на зміні КВЕДу

08 січня 2013, 16:13
Власник сторінки
0
250

Вже в кінці минулого року всі громадські організації почали перереєстровуватись та змінювати КВЕД.

Вже в кінці минулого року всі громадські організації почали перереєстровуватись та змінювати КВЕД.

Про це ми писали раніше в статті «Алгоритм зміни КВЕД для організацій громадянського суспільства».

Як стало відомо, якщо інститут громадянського суспільства не змінив КВЕД, то з початку 2013 року його діяльність може бути заблокована податковою, банком, або донором.

Відповідно, всеукраїнські організації перереєстровуються в Міністерстві юстиції України, обласні та районні НДО в обласних та районних (відповідно) управліннях юстиції, а міські у міських відділах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців при міських виконавчих комітетах відповідного міста.

В Рівному ситуація із заміною КВЕДу складається наступним чином:

Коли Ви прийдете до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який знаходиться на вулиці Поштовій 2, то можна побачити близько 800 людей, які стоять в черзі.
Учасники цієї черги вже створили певний неформальний алгоритм, який складається з кількох кроків, а саме:

Перереєстрація проходить в двох кабінетах, в одному з яких працює 3 працівники відділу, а в іншому 2, тому кожен приватний підприємець має змогу стати в чергу в одному або в двох чергах одночасно.

Коли ви все ж вирішуєте перереєструватись, Вам необхідно виконати перший пункт із алгоритму – Стати в чергу. Приходите до відділу, і стаєте в чергу, записавши своє прізвище до списку.

В списку до одного з кабінетів зареєстровано зазвичай близько 500 людей, а до іншого – близько 300 людей.

Таким чином, зареєструвавшись в списку ви маєте можливість перейти до другого пункту.
Пункт 2. Очікування. Очікування - це найдовший етап, оскільки щодня необхідно прийти до відділу понеділок-четвер на 16.00, п’ятниця на 15.00.

Кожен учасник списку зобов’язаний прийти в зазначений час, з якого відбувається перекличка і почувши свій номер в списку назвати прізвище. Прізвище перевіряється і Ви отримуєте новий номер (номери змінюються залежно від кількості людей, які за день потрапили в кабінет). Якщо ж ВИ не прийдете на перекличку, то Вас викинуть із цього списку і потрібно починати все з початку.

Щодня чергу проходить близько 60 – 70 людей, таким чином, якщо ви зареєстровані для прикладу 472-им, то в кабінет ви потрапите орієнтовно протягом 7-8 робочих днів, протягом кожного з яких необхідно приходити на перекличку.

Виконавши 2 попередні пункти ви нарешті переходите до останнього – зміна КВЕДу.

З цікавих моментів:

• Протягом дня до кабінету потрапило 60 людей. Чоловік, який був 61-им в списку під час переклички міг отримати 1-ий номер на наступний день, проте він не прийшов на перекличку.

Як повідомив для нас приватний підприємець Анна «Кілька днів тому, до мене підійшла жінка, і запитала, яким номером я зареєстрована. Дізнавшись, що мій номер – 272, сказала, що вона 43-тя і готова за 150 грн. помінятися зі мною. Коли почула відмову, вона пішла шукати чергову жертву»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Рівне
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.