Моя колея

14 січня 2013, 21:34
Власник сторінки
0
292
Моя колея

Я грязью из-под шин плюю В чужую эту колею. (с)

Які б щасливі метаморфози не очікували «ліберальну лінію», я не можу собі уявити Росію, що входить в Європу разом з усіма своїми Башкиріями, Калмикіями, Якутіями і Чечнею. Просто не вистачає фантазії - ні історичної, ні літературної. Та й у найбільш просунутих регіонів теж не може не бути великих проблем з таким входженням, навіть за самих фантастично сприятливих умов. Але тут хоч можна говорити про якісь надії. У тому сенсі, що ліберальне майбутнє Росії неминуче зумовлюється її розпадом і регіоналізацією. При цьому зовнішній малюнок розпаду може виглядати обумовленим геополітичними, економічними і тому подібними факторами, але за ними неминуче проступить глибинний фактор - культурно-цивілізаційний.

Такий іспит, який чекає Росію в найближчому майбутньому. Це буде жорстокий історичний урок. Але, зате припиняться нарешті всі тошнотворні «русскіє» розмови з розковирюванням виразок і нескінченним обговоренням свідомо нерозв'язних питань, які просто бояться вирішувати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.