З безвідповідальністю нардепів пора закінчувати

24 січня 2013, 11:45
Власник сторінки
Народний депутат України
0
286

Безвідповідальність діючої влади проявляється в усьому, що стосується життя переважної більшості українців. Тих, хто ходить щоденно на роботу, чи її шукає.

Безвідповідальність діючої влади проявляється в усьому, що стосується життя переважної більшості українців. Тих, хто ходить щоденно на роботу, чи її шукає. Тих, хто отримує мізерні пенсії, чи очікує на соціальні допомоги.

 Найогидніший прояв безвідповідальності – не персональне голосування представників Партії регіонів у Верховній Раді України. Виборці втомилися спостерігати цю безглузду «гру на піаніно».

 Ми, депутати від партії «УДАР» прийшли у Верховну Раду, щоб виконати свою програму і добитися змін в країні. Партія регіонів і комуністи намагаються зробити те, що і в парламенті минулого скликання. Вони хочуть і надалі набирати необхідну кількість голосів шляхом «гри на піаніно». Цим, власне і закінчилась перша сесія Верховної Ради сьомого скликання.

В УДАРі зробили висновок з цього.

 Якщо практика голосування чужими картками в Раді не припиниться, опозиція також повинна буде висловити політичну недовіру спікеру. Це й зробив лідер УДАРівців Віталій Кличко.

 Саме тому Віталій Кличко 22 січня подав позовну заяву від політичної партії «УДАР» в Окружний адміністративний суд м. Києва. Кличко позивається до голови Верховної Ради Володимира Рибака і вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду. Лідер «УДАРу» наполягає, що спікер не забезпечив виконання норм Конституції під час голосування у парламенті.

 Питання про притягнення до відповідальності ставилося ще в листопаді.

Тоді була прийнята спільна заява трьох політичних опозиційних сил, де погодили першочергові питання для внесення у Верховну Раду. І один з них - це кримінальна відповідальність за неособисте голосування.

 Депутати від «УДАРу» звернуться до Конституційного Суду України для визнання неособистого голосування не конституційним.

  З розмов з нашими колегами з інших фракцій і позафракційними депутатами ми розуміємо, що багато наших ініціатив мають шанс бути прийнятими. - Але для цього повинна бути припинена практика «гри на піаніно». Тому що повинні прийматися ті рішення, які підтримує більшість депутатів і, зокрема, опозиція. А не ті, ухвалення яких вимагають у владних коридорах. Тому важливо, щоб голосування було особистісним.

 «УДАР» усіма законними способами відстоюватиме принцип персонального голосування у Верховній Раді, в тому числі і за допомогою судів.

 Питання персонального голосування – одно з першочергових. Не може парламент працювати в інтересах України, не можуть парламентарям довіряти виборці, якщо народні депутати голосують «за себе, і за того хлопця».

 Чим більше буде фактів не персональних голосувань під час роботи Верховної Ради, тим більше судових позовів буде надходити від «УДАРу».Поки усі депутати не зрозуміють, що вони повинні першими демонструвати принцип дотримання Конституції.

 Тож, побачимо, чи налаштовані депутати від Партії регіонів та інші, продемонструвати, що Конституція України для них щось варта вже в кінці січня (якщо спікер Рибак скличе позачергову сесію), і впродовж послідуючої роботи Верховної Ради.

 Геннадій Ткачук, народний депутат, фракція «УДАР»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,депутаты,корупція,Верховная Рада,парламент,партія "Удар",Партія регіонів,Ткачук,Конституція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.