Слово – ти твердая криця

04 лютого 2013, 21:08
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
349
Слово – ти твердая криця

Вберегтися від типових помилок промовця і отримати перші навички публічного виступу прагнули молоді люди, яких зібрала білоцерківська «Молода Просвіта» на тренінг «Основи публічного виступу».

Перехопило подих, спазм здавлює горло, плутаються думки? Тоді ви на першому побаченні або вперше виступаєте перед людьми на зібранні, мітингу, конференції. Вберегтися від типових помилок промовця і отримати перші навички публічного виступу прагнули молоді люди, яких зібрала білоцерківська «Молода Просвіта» на тренінг «Основи публічного виступу».

Перший блок тренінгу був присвячений ознайомленню з видами публічного виступу, підбору теми, складання плану і підготовці до промови. Робилися акценти на відповідній темі жестикуляції, гарній літературній вимові, зовнішньому вигляду промовця, прийомам підтримування уваги аудиторії. «Ви повинні бути переконані у тому, що говорите, - ділився досвідом Костянтин Климчук, - тоді слухачі вам повірять. Робота з аудиторією дуже важка, але вдячна. Вдало володіючи голосом, інтонацією, а головне предметом промови ви переконаєте людей у тому, що якби вони не почули вашу промову, то залишилися б нещасними на довгі роки.»

Але гола теорія нічого не важить без практичних занять. Тож молодим людям були дані завдання за короткий термін підготувати промову і проголосити її на тренінгу. Ідея сподобалася, хоча раптовий перехід від теорії до практики декого застав зненацька. А для ускладнення завдання в останній момент перед промовцями з’являлася відеокамера, яка дещо їх спантеличувала. Темами виступів були «Козацький оселедець, як символ чоловічої мужності», «Чи важливо молодій людині вміння грати на гітарі», «Білоцерківський театр сьогодні», «Воркаут – модний вид спорту».

Після виступів настав час «розбору польотів». Головним експертом виступив донедавна керівник режисерської групи Київського обласного академічного театру ім. Саксаганського Володимир Воробйов. Після виявлених плюсів і мінусів виступу, він виважено і компетентно резюмував по полеміці та давав цінні поради.

«Ви повинні подолати страх перед виступом, адже від нього не залежить питання вашого життя чи смерті. Ну хіба що ви будете подавати клопотання про помилування, - жартував Володимир, - від невдалого виступу ваше життя зміниться лише в короткій перспективі. Поводьте себе розкуто, адже ви носії інформації, яка живе у вас. Ваші жести мають бути природними бо постановку видно одразу. А також готуйте промову, тоді ви зможете вдало імпровізувати, адже найкращу імпровізацію готують за місяць. А головне – мати бажання щось донести людям і повести їх за собою!»

Тож перший тренінг виявився вдалим і присутні домовилися продовжити студії задля майстерного оволодіння мистецтвом виступу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Молода Просвіта,Біла Церква,тренінг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.