Помста за вибори: Владислава Берлінського роздягнули й 6 годин перевозили в авті

05 лютого 2013, 11:56
Власник сторінки
історик, юрист
0
216

Це сталося 11 січня 2013 року. Саме таким чином колишнього члена дільничної виборчої комісії транспортували до Кіровоградської обласної психіатричної лікарні.

Це сталося 11 січня 2013 року. Саме таким чином колишнього члена дільничної виборчої комісії транспортували до Кіровоградської обласної психіатричної лікарні.

Владислав Берлінський стверджує, що посварився з представниками Партії Регіонів ще в період виборів 2006 року. Його боротьба з фальсифікаціями у м. Бобринець не увінчалась успіхом. У відповідь на протокол про порушення виборчого законодавства Владислава Берлінського звинуватили в тому, що начебто він украв на виборчій дільниці один бюлетень. Справа закінчилися арештом і подальшим переведенням до Кіровоградської обласної психіатричної лікарні.

Термін давності справи давно скінчився. Вже два рази переобрали новий парламент. Однак 17 травня 2012 року Владислава Берлінського заарештували. Пів року рідні шукали свого сина і брата. З Кіровоградського СІЗО №14 його переводили до Одеської обласної психіатричної лікарні, потім назад у СІЗО, потім – назад до психлікарні.

Наприкінці жовтня 2012 року рідні зустрілись із Владиславом у Полтавській обласній психіатричній лікарні.
Нещодавно, Владислава Берлінського перевели до відділення №13 Кіровоградської обласної психіатричної лікарні. У своєму листі до рідних він описав які знущання над ним вчиняли під час перевезення і самого лікування.

Лист_1

За словами Владислава Берлінського, санітари насильно його роздягнули і 6 годин перевозили в автівці з відкритими вікнами. У туалет на мороз теж виводили без теплого одягу. Він дуже прохав, щоб йому дозволили вдягнути курточку, але йому відмовили. В дорозі його били та знущалися іншими методами.

2

За словами рідних Владислава Берлінського, в Кіровоградській обласній психіатричній лікарні годують так, що у Владислава почалися розлади шлунку й кровавий понос.

«Ця влада відверто знищує мого брата. Його паспорт десь зник. Паспорт не відновлюють. Ми не можемо оформити нотаріальну довіреність на адвоката і розпочати його юридичний захист. Мого брата просто знищують! Мені вже один раз телефонували й казали, що я його більше не побачу. Якщо дослівно, то так і сказали: «…він у дурдомі й здохне!» Мати старенька плаче…», – зазначає брат постраждалого Сергій Берлінський.

У зв’язку з такою складною ситуацією звертаємося до представників влади, правозахисників та всіх небайдужих людей. Наведені кричущі факти потребують об’єктивної перевірки та адекватного реагування. Пропозиції щодо практичної допомоги Владиславу Берлінському та його рідним у цій непростій ситуації надсилайте, будь-ласка, на адресу: zhanna.morta@gmail.com

Жанна Титаренко

Прес-служба ГІ " Права Справа"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.