Співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов звернувся з відкритим листом до Народн

06 лютого 2013, 11:09
Власник сторінки
історик, юрист
0
215

06 лютого 2013 року співголова ГІ « Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з відкритим листом до Народних депутатів України з проханням взяти під особистий свій контроль ситуацію щодо перевірки дот

06 лютого 2013 року співголова ГІ « Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з відкритим листом до Народних депутатів України з проханням взяти під особистий свій контроль ситуацію щодо перевірки дотримання чинного законодавства у питанні виділення земельних ділянок під особисте будівництво в Станічно-Луганському районі Луганської області.У зверненні Д.Снєгирьова йдеться про наступне:

Звертаюсь до Вас з проханням провести перевірку дотримання чинного законодавства у питанні відведення під особисте будівництво земельної ділянки, розташованої поруч з дитячим санаторієм «Дружба», який знаходиться за адресою: Україна, Луганська область, Станично-Луганський район, хутір Макарове, вул. Річкова, буд 2А. На мою думку, виділення цієї земельної ділянки не могло обійтися без порушень Закону, оскільки лише на мій, непрофесійний, погляд, при виділенні цієї земельної ділянки допущено щонайменше три порушення Закону.

Земельні відносини – одна з найболючих тем для правоохоронних органів України, оскільки є сферою суспільних відносин з найбільшою кількістю випадків зловживання владою та високим рівнем корупції. Не обійшла стороною ця болюча проблема й Станично-Луганський район.

29.06.2006р. мною був укладений договір оренди земельною ділянки площею 4,9136 га, яка знаходиться за адресою: Україна, Луганська область, Станично-Луганський район, хутір Макарове, вул. Річкова, буд. 2 А., зі Станично-Луганською районною державною адміністрацією, в особі Гриценка Ю.В. 11.09.2006р. на підставі вказаного договору, земельна ділянка була передана мені у користування за актом прийому-передачі. На зазначеній земельній ділянці розташовано дитячий санаторій «Дружба», у якому здійснюється оздоровлення та відпочинок дітей.

Нещодавно я помітив, що сусідня земельна ділянка починає захоплюватись невідомими особами, з порушенням чинного законодавства України. Розпочато роботу по підготовці будівельного майданчика. Втім, меж цієї ділянки зі мною, як із землекористувачем сусідньої ділянки, не погоджувалися, що є порушенням статей 96, 125, положень глави 17 Земельного кодексу України.

Згідно статті 113 Земельного кодексу України зони санітарної охорони створюються навколо об’єктів, де є підземні та відкриті джерела водопостачання, водозабірні та водоочисні споруди, водоводи, об’єкти оздоровчого призначення та інші, для їх санітарно-епідеміологічної захищеності. У межах зон санітарної охорони забороняється діяльність, яка може призвести до завдання шкоди підземним та відкритим джерелам водопостачання, водозабірним і водоочисним спорудам, водоводам, об’єктам оздоровчого призначення, навколо яких вони створені.

На території сусідньої ділянки, про яку йде мова у цьому листі, розташована водонапірна станція, яка забезпечує питною водою дитячий санаторій «Дружба» та домівки хуторян. Не зважаючи на заборону Закону експлуатувати земельні ділянки, на яких знаходяться подібні об’єкти, земля була виділена та готується під забудову.

Відповідно до положень статті 60 Земельного кодексу України вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм з метою охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності у межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги. Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною: для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 гектари – 25 метрів.

Згідно положень статті 61 Земельного кодексу України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:

а) розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво;

б) зберігання та застосування пестицидів і добрив;

в) влаштування літніх таборів для худоби;

г) будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;

ґ) влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо;

д) миття та обслуговування транспортних засобів і техніки.

На території цієї земельної ділянки знаходиться струмок, добре відомий за межами Станично-Луганського району своєю чистою прозорою водою.

Проте, для тих, хто виділяв земельну ділянку, стан природних водойм та вимоги Закону становлять порожній звук, оскільки земельна ділянка, не зважаючи на наявність струмка передана у користування під будівництво.

Прошу Вас провести перевірку стану законності та вжити заходів спрямованих на припинення незаконного землекористування, а також притягнути до відповідальності винних у незаконному виділенні земельної ділянки посадових осіб.

Попередні звернення до правоохоронних органів результату не дали.Незаконе виділення та будівництво на цій ділянці, без наявності відповідної технічної документації , призвела до пошкодження водо та електропостачання ДОТ “ Дружба”, що унеможливило введення його в експлуатацію.

З повагою, Снєгирьов Д.В.»

Коментуючи факт звернення до Народних депутатів України Д.Снєгирьов підкреслив наступне:» За останні два роки є позитивний досвід щодо реагування Народними депутатами України на мої відкриті листи щодо проблем Луганського регіону . Сподіваюсь на те, що контроль з боку Народних депутатів стане на заваді незаконному дерибану землі в Луганській області»

Прес-служба ГІ « Права Справа»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.