Заява Комітету Визволення Політв’язнів з приводу посилення репресій та провокаці

07 лютого 2013, 12:01
Власник сторінки
історик, юрист
0
191

Днями від джерел у силових структурах Комітет Визволення Політв’язнів отримав вкрай тривожний сигнал про вказівку, так би мовити, «згори» в будь-який спосіб ув’язнювати найбільш активних громадських д

Репресії, яка чинить антиукраїнська, антидемократична влада, вже не перший рік шокують громадян України та світову спільноту. Наразі за ґратами перебувають близько 30 громадсько-політичних діячів. 2013-й рік розпочався з посилення репресій. Так, 14 січня в Сумах за набивання трафаретів із «простреленим» зображенням відомого політичного діяча після тривалих катувань, які називалися «слідством», до позбавлення волі засудили чотирьох громадських активістів.

Lisitsia Днями від джерел у силових структурах Комітет Визволення Політв’язнів отримав вкрай тривожний сигнал про вказівку, так би мовити, «згори» в будь-який спосіб ув’язнювати найбільш активних громадських діячів. За інформацією, яка надійшла, влада готує провокацію, з метою ув’язнення журналістки Ганни Сінькової, яка 30.05.2012 року під час вирішального судового засідання по справі народного героя Віталія Запорожця взяла участь у акції громадянського протесту проти суддівського свавілля.

Нам стало відомо, що силові структури хочуть спровокувати «порушення» з боку Сінькової умов підписки про невиїзд. З цією метою силові структури планують вивезти Ганну за межі області і там показово її «спіймати».
Таким чином на замовлення влади силові структури намагаються спровокувати привід для зміни запобіжного заходу.

Останнє судове засідання по справі захисниць Віталія Запорожця Тетяни Близнюк, Ганни Сінькової та Ярослави Пугачової показало крайню упередженість судді Володимира Величка та прокурора Івана Єфімова у веденні судового слідства. Скориставшись відсутністю захисника, суддя і прокурор розпочали засідання з тиску, залякувань, шантажу і погроз щодо підсудних.

У зв’язку з цим Комітет Визволення Політвязнів заявляє:
Ганна Сінькова є відомою громадською діячкою та українською патріоткою, яка не має наміру ухилятись від судового слідства, оскільки вона як переконана у своїй правоті людина планує використати судові засідання в якості трибуни для висловлення своїх поглядів. Також наголошуємо, що Ганна Сінькова наразі працює, вчиться, має реєстрацію та постійне місце проживання, веде активне громадсько-політичне життя. Ганна Сінькова є студенткою національного ВНЗ і сплатила кошти наперед за своє навчання, що свідчить про відсутність намірів ховатись або тікати.

Ми попереджаємо владу, що будь-яка спроба провокації проти нашої активістки буде розцінена нами та патріотичною громадськістю як брутальний тиск на громадських діячів з метою залякування.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.