Вчителя прогнулись під Сабачніка?

23 лютого 2013, 18:21
Власник сторінки
0
547
Вчителя прогнулись під Сабачніка?

Як вчать у школі?

Студентів з "педагогічного факу" Могилянки направили на практику. Одна студентка потрапила в 49-ту школу читати старшокласникам урок укр-літ. У студентки трапився конфлікт з вчителем та директором школи. Вона насмілилась говорити про українську героїку в українських класичних творах. Вчителька, яка звичайно була присутня на уроці, почала перебивати і робити студентці зауваження. Панщина... пригнічені... і братський народ росіяни допомогли...  Закінчилось гострою дискусією. Коли в учнів запитали, як вони хочуть вчитись - по-новому чи по-старому - вони відполи, що не хочуть нічого нового, їм це не потрібно. А щодо цікаво/не цікаво - сказали, що так... не цікаво. Один стогін про пригніченість. Але новий матеріал їм важко буде сприймати, це ж треба переналаштовуватись, а шкільна програма і так досить перенавантажена... не до цього їм.

Зрозуміло, що Табачнік торжествує... поки що. В русской літературі, яку він повернув як обов'язковий предмет, все ж інакше...  Він банально використовує не повну усвідомлюваність школярів.

"Війна підручників" у самому розпалі. І війна поколінь - стара школа вчителів, які готові пристосовуватись до будь-яких умов, навіть здатні на комбек до комунізму, таке враження. І нова школа - нове молоде покоління майбутніх вчителів.

P.S. Чомусь згадались реферати на Коррі студентів ІнЖур. Радують.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.