Логіка опозиції, або її повна відсутність

11 березня 2013, 14:05
Власник сторінки
0
274
Логіка опозиції, або її повна відсутність

Доля київських виборів.

Прийшла весна: природа починає пробуджуватись, а разом з нею і українській політикум. Не можна сказати, що взимку ми спостерігали повне затишшя, та останні заяви лідерів опозиції нічим, окрім весняного загострення я пояснити не можу…

Забігаючи наперед, хочу сказати, що дану статтю пишу зовсім не упереджено і, більш того, як киянин з величезною відразою ставлюсь до теперішньої столичної влади.

Отже, березень розпочався з заяви «свободівця» Андрія Мохника, про те, що його політична сила висуває Андрія Іллєнка у якості єдиного кандидата на посаду мера Києва від опозиції. Судячи зі всього, «свободівці» не вважали за потрібне порадитись зі своїми колегами з «Батьківщини» (до речі як і «Батьківщина» в свою чергу з Кличком), адже від представників останньої одразу пролунали заяви: "Далі тягнути не можна. Необхідно якомога швидше створити робочу групу і остаточно вирішити, хто буде єдиним кандидатом від опозиції", - підкреслив народний депутат Дмитро Андрієвський;

"Я не готовий назвати прізвища - ні Петра Порошенка, ні Миколи Томенка, ні Олександри Кужель, ні Анатолія Гриценка, ні Миколи Катеринчука. Це люди, які горять бажанням балотуватися в мери Києва, якщо раптом Віталій Кличко відмовиться від висунення. Кандидат повинен бути єдиним, лідерам трьох фракцій потрібно зібратися і прийняти рішення", - заявив народний депутат Віталій Ярема.

Як бачимо, ім’я Андрія Іллєнка ніде не фігурує, більш того, у той же час, не фігурує ім’я жодного представника ВО «Свобода». Далі ще краще, з останнього інтерв’ю Олега Тягнибока радіо «Свобода», можна зробити висновок, що самі свободівці не до кінця розібрались між собою, адже Олег Ярославович не виключає і своєї кандидатури на мерських перегонах, у разі, якщо від них відмовиться Віталій Кличко.

Основні надії опозиції пов’язані саме з цим молодим політиком, та от що ж з цього приводу думає сам Віталій Володимирович відомо схоже тільки йому і Богу. У всякому разі, маючи цілу низку «бувалих» колег по партії, при чому «бувалих» у тому сенсі, що бували вони вже в усіх де тільки можна політичних силах, його фракції в Парламенті, у випадку складанні ним депутатських повноважень, загрожує повний хаос і скитання.

Якщо з кандидатурою від опозиції все більш менш зрозуміло, всі хочуть бачити Кличка, то от з механізмом проведення мерських виборів повний «аут».

Той таки Олег Тягнибок заявив: "6 березня комітет з питань місцевого самоврядування ухвалив рішення, що 2 червня все-таки мають відбутися вибори  як київського міського голови, так і депутатів міської ради. Причому рішення було одностайне, навіть представники Партії регіонів голосували", а не далі як сьогодні сказав, що Верховна Рада блокується і працювати вже не буде.

Напрошується декілька логічних запитань: хто оголосить про мерські перегони 2 черевня, якщо ВР буде заблокована??? За якою схемою будуть проводитись вибори в мери та в Київраду??? Чи повернуться районні ради міста Києва, або ж кияни ще надовго забудуть про місцеве самоврядування???

Схоже опозиція заплутала сама себе. Розблокуйте ВР, прийміть необхідні рішення і блокуйте собі далі…

З надією у серці, простий киянин.

http://vpolitike.com/blogs/17/222/-

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кличко,Тягнибок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.