Рівненські «чистки» ВО “Свобода”: з партії виключають ідейних, лишаються пристос

18 березня 2013, 13:49
Власник сторінки
історик, юрист
0
207
Рівненські «чистки» ВО “Свобода”: з партії виключають ідейних, лишаються пристос

11 березня 2013 року «Свобода» повідомила про виключення з лав рівненського осередку «авангарду» партії, депутата обласної ради, екс-керівника обласного осередку партії «Свобода» Степана Молчана, деп

 

На Рівненщині чотирьох «свободівців» позбавили партійних квитків, а їх … забули повідомити. 

11 березня 2013 року «Свобода» повідомила про виключення з лав рівненського осередку «авангарду» партії, депутата обласної ради, екс-керівника обласного осередку партії «Свобода» Степана Молчана, депутата міської ради, екс-керівника міського осередку «Свободи» Олександра Лащука, депутата районної ради, керівника Корецької організації «Свобода» Юрія Коробки та депутата рівненської районної ради, керівника рівненського районного осередку «Свободи» Дмитра Сільмана. 

Оскільки обласна прес-служба не змогла пояснити причини, ми вирішили дізнатись про це у керівника прес-служби партії «Свобода», народного депутата Юрія Сиротюка. 

Він прокоментував ситуацію так: «Це правдива інформація. Було вирішено підтримувати узгоджених представників. Під час виборів деякі члени партій порушили рішення з’їзду. На політраді 7 березня було ухвалено рішення про виключення з партії тих людей які діяли усупереч, – зазначив депутат. – Виключено декілька десятків партійців, незалежно від того яку посаду займала людина, незалежно від того яка у нього була історія в партії, незалежно від того який був його внесок в партію. Якщо деякі люди, нажаль, і наші рівненські побратими, вирішили, що у них може бути інша тактика ніж в партії, значить вони повинні шукати іншу партію». 

Депутат Олександр Лащук ситуацію прокоментував так: «Офіційно про виключення мені ніхто не повідомляв. Я про це довідався з засобів масової інформації. Зокрема я сьогодні був на офісі і представник прес-служби не змогла ні підтвердити ні спростувати цю інформацію. Але я знаю, що було підготовлене подання на виключення від імені Олега Осуховського на мене і трьох моїх побратимів. Вніс подання особисто Осуховський і його політтехнологи, я їх так називаю. Представники штабу його політичного». 

Продовження теми: Заява депутата і керівника фракції ВО “Свобода” в Рівнераді Олександра Лащука з приводу виключення з лав ВО “Свобода”

Депутат рівненської районної ради Дмитро Сільман розповів, що також не був повідомлений про власне виключення з партії. 

Депутат Корецької районної ради, керівник Корецького осередку «Свобода» Юрій Коробка вважає, що виключення вчинене «на догоду пану Вознюку, якого ми не підтримали принципово, бо добре знаємо про його витівки». 

Водночас Юрій Коробка наголосив: «Ми не порушували статут, бо ми партія ідеологічна а не дисциплінарна». 

До телефону Степан Молчан поки що не підходить. 

Як повідомив ще один партієць, який не побажав щоб називали його прізвище (назвемо його Андрій), до Тягнибока особисто звертались за допомогою. Відповідь була неоднозначна, саме тому партійці і підтримали Хахльова. Оскільки переміг Вознюк усі звинуватили «стару гвардію». Ці події знаменують про двоякість партійної політики і свободівську технологію подвійних стандартів. 

Валентина Поліщук Джерело: Віче Рівненщини
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.