...І зуби сильно стиснувши, маму ніжно любити...*

30 березня 2013, 22:56
Власник сторінки
0
505

У Чернівцях відбулася чергова акція опозиції.

Головне - не шукати в собі того настрою, того дивного відчуття, яке було під час Помаранчевого Майдану.  От кому зараз стало смішно і захотілось уїдливо пожартувати - будь-ласка, можете зробити це, навіть не читаючи решту тексту.  А хто сумно зітхнув - не треба, то вже минуле.  

Так от, сьогодні вранці мене на Центральну площу Чернівців вивів холодний розум: врешті, треба бодай щось робити і з чогось починати.  Скажу чесно: здивувала кількість людей, які приєднались до заходу, і яких навіть мерзенний мілкий дощик не погнав по домівках.  Я думала, буде менше, і прошу за це пробачення у чернівчан!  Цікаве спостереження:  мені видалось, що чоловіків на площі було значно більше, ніж жінок.  Єдине пояснення, що спадає на думку: можливо, люди припускали можливість провокацій чи певних жорстких дій з боку міліції?.. Не знаю.  

Тепер щодо виступів лідерів опозиції.  Думаю, для багатьох із них акція у Чернівцях - все-таки особлива: звідси родом Арсеній Яценюк і Оксана Продан, яка представляла політсилу Віталія Кличка (сам Віталій, як повідомлялось, не зміг взяти участь у акції через хворобу).  Говорили все гарно і правильно, навіть часом емоційно.  Проте після закінчення заходу народ трохи розгубився - політики дуже швидко залишили площу.  Залишилась тільки Оксана Продан, яку обступили люди, що хотіли просто поспілкуватися, поділитися думками.  І пані Оксана слухала, відповідала, давала поради, дякувала людям за те, що прийшли.... Одна за всіх.  А я стояла осторонь і думала: що б я могла сказати людям, які сьогодні були на трибуні, якби відібрала у когось мікрофон? :-)

Панове, сказала б я, чи знаєте Ви, чому люди, які зібралися тут, ще досі Вам довіряють?  Ви думаєте, що через Ваші передвиборчі програми?  Не смішіть.  Ні в кого вже не залишилось таких запасів оптимізму.  Наразі Ви проходите тест лишень на одну тему: єдність.  Сто тисяч разів уже повторено: тільки разом Ви зможете подолати своїх опонентів.  Але тут все ще серйозніше:  якщо Ваша коаліція розпадеться через чвари та міжусобиці (власне, через те, що знищило всі здобутки Майдану), то політична кар'єра кожного з Вас опиниться під великим питанням.  А от якщо Ви все-таки втримаєтесь разом принаймні до президентських виборів і дійдете згоди щодо єдиного кандидата - ось тоді мова вже піде про довіру до якості Ваших партійних програм. 

У світлі такої мегазадачі окремі провокативні дії на кшталт з'ясування національності депутатів не те що викликають роздратування - вони просто вже бісять!  Панове, можливо є сенс укласти мораторій на деякі теми?  Ні, справді:  коли я замість асфальту їду по місячному ландшафту, коли бізнес-середовище в країні далеке не тільки від економічної доцільності, а й від здорового глузду, коли наділені владою тварюки безкарно вбивають людей - мені, чорт забирай, байдуже, яка кров тече у жилах депутатів: українська, російська чи папуаська.  

Панове опозиціонери, Ви зараз рухаєтесь по мінному полю: одна помилка - і... Банкова банкує.  А запас терпіння і довіри людей вже тримається... та не знаю, на чому вже він тримається... Тому, будьте такі ласкаві, наразі запхніть свої партійні амбіції у якусь дуже глибоку шухляду і не дайте людям розчаруватися знову, бо це вже буде востаннє.  

*Слова з пісні гурту "Океан Ельзи".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: опозиція,Чернівці,акція протесту
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.