ТРУДНОЩІ ПЕРЕКЛАДУ, АБО ЦУКЕРКИ ВІД ДИКТАТОРА

31 березня 2013, 06:45
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
246

І неправда, що ти – маленька людина, яка не може вплинути на розвиток подій у світі. Просто ніколи не треба забувати, що в кожному з нас живе Бог, який усе може, а, значить, і ми також…

             Звістка про те, що Північна Корея оголосила війну Південній Кореї, не стривожила українців. Тим більше, коли згодом з’ясувалося, що помилилися перекладачі, й ніхто нікому ніякої війни не оголошував.

Ми втратили відчуття безпеки. Північна Корея випробовує ядерну зброю, а її правитель Кім Чен Ин не лише роздає цукерки усім північно-корейським дітям на свій день народження, як це робив його незабутній дідусь Кім Ір Сен. Він може і наказ віддати, щоби віддані йому військові натиснули червону кнопку і спопелили планету.

Життя на Землі може зникнути випадково – як наслідок цілком не випадкових дій. З розвитком сучасних технологій Північна Корея не десь там далеко, а, враховуючи космічні масштаби, - зовсім близько біля кордонів України. Північна Корея загрожує не лише Південній Кореї, чи США, чи Китаю, чи Росії, а й Україні також, як і всьому світу, всьому живому на нашій планеті.

Природа людини така, що це нікчемне створіння мусить лякати інших, аби самоутвердитись і приховати власне боягузтво. Проте безкарно такі вибрики не минають. Бумеранг завжди повертається до того, хто його кинув, і б’є в чоло, аж іскри миготять.

Історія людства свідчить, що минуле нічому нас не навчило. Розвиток повторюється по спіралі – щораз на вищому витку. Нині дійшли до межі, за якою нема життя. І не має значення, хто першим почне ядерну атаку.

Під час ядерної війни неможливо відсидітися в якомусь глухому кутку. Навіть на іншому кінці планети ядерна хвиля накриє тебе з головою. Наші мовчазність і байдужість навряд чи збережуть життя. Диктатори тому й народжуються, що ми мовчимо і байдуже спостерігаємо за розвитком подій. Нині наша хата скраю, а завтра, після ядерної війни, - її зовсім не буде.

Якщо вас влаштовують цукерки від диктатора – сидіть вдома і бодай моліться Богу, аби США, Китай і Росія розв’язали проблему Північної Кореї. України в списку миротворців нема, бо занадто змалілими є її керівники, бо занадто дріб’язкові проблеми ми розв’язуємо.

І неправда, що ти – маленька людина, яка не може вплинути на розвиток подій у світі. Просто ніколи не треба забувати, що в кожному з нас живе Бог, який усе може, а, значить, і ми також…

 

30 березня 2013 року

 

Анатолій ВЛАСЮК
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.