Вуличній агресії і ультиматумам не місце в українській політиці

06 квітня 2013, 20:19
Власник сторінки
Народний депутат України
0
305

Декілька днів не вдається заспокоїтися від подій під ВР, що трапилися із І.Горіною, І.Бережною та Ю.Льовочкіною. Я не буду вдаватися до навішування ярликів, але людська гідність змовчати не дозволяє.

Уже декілька днів не вдається заспокоїтися від подій під Верховною Радою, що трапилися із моїми колегами по фракції Іриною Горіною, Іриною Бережною та Юлією Льовочкіною. Я не буду вдаватися до навішування ярликів, але людська гідність змовчати не дозволяє.

По-перше, стає страшно за те, що людину можуть отак просто на вулиці піддати фізичному насиллю за свої політичні переконання чи приналежність до тієї чи іншої партії. Неважливо – це представники влади чи опозиції. Політичні боротьба і культура не мають падати так низько до рівня середньовіччя.  Ми – європейська за духом держава. І як ми можемо прагнути до інтеграції з ЄС, коли ТАКЕ відбувається під ВР. Це – тест на відповідність європейським цінностям. Чи можна його пройти після ТАКОГО?

Інша площина резонансу – емоційна. Люди, а перед тим як кидати брили у спини депутаток, ви не усвідомлювали, що це такі ж люди як і ви? Що вони є комусь дружинами, доньками і мамами? Що життя не ділиться за політичною окрасою? А якби ваші МАМА чи СЕСТРА опинились у такій самій ситуації? Не робімо того, за що потім будемо шкодувати.

Якщо все те, що відбулося – це жест або прояв сили зі сторони опозиції, то ніяких політичних дивідендів це їм не принесло. Тільки неприємний осад. Так само як і системне блокування трибуни.

Політика – це мистецтво домовлятися, так само як демократія – верховенство права і компромісу. Відбулися вибори, за результатами яких сформовано парламент. У парламенті – більшість.  Ця більшість голосувала за Уряд. І це нормально, що усі гілки влади мають працювати. Якщо нинішня влада на період обрання зарекомендує себе добре – громадяни подовжать свій мандат довіри на наступних чергових виборах, якщо погано – оберуть інших.  Повторюсь, ВР має ПРАЦЮВАТИ!  Якщо хоче меншість впливати на політику, нехай розблокує Раду і переведе свою діяльність у конструктивне русло. Право опозиції – відстоювати свою точку зору. І для цього є достатньо інструментів. Доводьте свою правоту у дискусії. Вуличній агресії і ультиматумам тут не місце.

Команда, до якої вхожу, сьогодні попри деструктивну поведінку опозиції шукає шляхи і знаходить виходи у правовому полі для нормалізації роботи парламенту. Накопичилася низка законопроектів, які треба розглядати та ухвалювати, бо від них залежить становище мільйонів наших громадян в незалежності від їхнього політичного забарвлення. Це – робота на розвиток країни. І це – наш обов’язок перед людьми, якого ми дотримаємося за будь-яких умов.

P.S. Дивлячись вчорашнього «Шустера» зловив себе на думці, що люди сприймають наші дії через призму «зламаного телефону». Так, варто визнати, що були допущені певні помилки. Приміром, згоден із тим, що варто було забезпечити присутність журналістів на виїздному засіданні ВР. Але оступки не можуть перекреслити основний результат 4 квітня - ми ухвалили закони, наприклад, що призначають пенсії людям які виховали п'ять і більше дітей та запроваджують пеню роботодавцям за невиплату зарплат працівникам 15%/міс.

У суспільстві побутує думка, якщо за справу береться Партія регіонів, то виключно з метою, щоб було гірше людям. Без жодної крихти пафосу хочу сказати, що Україна – це наш СПІЛЬНИЙ дім. Я народився тут, живу, буду жити, як і вся моя родина. І ми працюємо заради розвитку нашої Єдиної держави. «Чим гірше – тим краще» – це НЕ НАША формула успіху. Зрозумійте це. Краще спитайте себе, кому все це вигідно? Не дайте собою маніпулювати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Партія регіонів,блокування,горіна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.