3+4

28 квітня 2013, 07:06
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
186

Польові командири Майдану повторюють помилки лідерів опозиції.



До трьох лідерів опозиції - Яценюка, Кличка і Тягнибока - додалися ще чотири польові командири Майдану - Луценко, Безсмертний, Стецьків і Філенко. Але чи можна говорити про зміцнення й підсилення опозиції загалом?

Коли Янукович звільняв Луценка, він, ясна справа, керувався не принципами милосердя. Більше того, помиляються ті, які вважають, що цим актом Янукович хотів втрафити європейській спільноті. Насамперед він дав зрозуміти, що не боїться Юрія Луценка.

Крім того, ті, хто готував для Януковича звільнення Луценка, насамперед розраховують на психологічне не сприйняття між лідерами опозиції та польовими командирами Майдану. Останні з різних причин не потрапили до списку об’єднаної опозиції (Безсмертному пропонували увійти в першу десятку, але він відмовився; від Стецьківа і Філенка відмовилась опозиція). Розрахунок дуже простий: розтягнути опозицію вже не між трьома лідерами, а між сімома. Якщо ті, хто справді хоче повалення режиму Януковича, а не лише декларує це, клюнуть, про єдність опозиції, особливо перед президентськими виборами, можна забути.

Польові командири Майдану повторюють помилки лідерів опозиції. Насамперед вони видають бажане за дійсне, накреслюючи нездійсненні плани. Свого часу це зіграло злий жарт з опозиціонерами, які обіцяли і більшість у Верховній Раді, й імпічмент президенту, і таке інше. Не сталося. Невиконані обіцянки призвели до розчарування, до того, що на мітинги опозиції збирається не стільки людей, скільки би хотілося. Крім того, польові командири Майдану, як і лідери опозиції, залякують владу, часто-густо викликаючи в неї гомеричний сміх. Як показує практика, тут не говорити треба, розкриваючи свої плани, а діяти.

За великим рахунком, маємо нині просту арифметичну комбінацію, яка зводиться до того, що не завжди три плюс чотири дорівнює сім. Можливо, саме на це і розраховував Янукович, випускаючи на волю Луценка. Випустити на волю Тимошенко він поки що не ризикує, розуміючи, що тоді відважна сімка буде просто поглинута Юлею.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.